Disse steder skal du

25. maj 2018

Fede locations i Odense

Så du er blevet optaget på drømmestudiet i Odense, men har endnu ikke fundet en bolig? Så er det heldigt, at du er blevet optaget på Syddansk Universitet i Odense, for det er væsentligt nemmere at finde en bolig i Odense end eksempelvis København og Odense. Og så er prisen i øvrigt også en helt anden.

 

Om Odense

Odense har en lang historie og bliver blandt andet nævnt på skrift helt tilbage til år 988, og dermed er den faktisk også en af de ældste byer i Danmark. Grundlaget for Odense er den kendte trelleborg, Nonnebakken, som udgør én ud af seks danske trelleborge. Igennem tiden er sporene af trelleborgen dog blevet fjernet i takt med at byen udviklede sig under industrialiseringen. Sidenhen er byen kun vokset sig større, og er i dag med sine 176.000 indbyggere den tredje største by, hvor den i de seneste fem år har oplevet en vækst på 4,7 procent. Navnet Odense stammer, ifølge Snorres kongesagaer, fra navnet Odinsø, hvor man mente, at guden Odin havde boet.

 

Stadig billigst at bo i Odense

Det er et tilbagevendende problem hvert eneste år, at huslejepriserne endnu en gang er steget. Og især op til studiestart i august måned, vender debatten tilbage, når de mange studerende ikke har råd til mere end en luksuspapkasse fra Silvan i parken. Og der er noget om sagen, for i gennemsnit i de fire største byer i Danmark, København, Aarhus, Odense og Aalborg, så er huslejepriserne steget med omkring 51 procent de sidste seks år. Det kommer næppe som nogen hemmelighed, at det er dyrest at bo i København, hvor en gennemsnitlig lejlighed koster over 11.000 kroner. I Aarhus, som er den næststørste by i Danmark, ligger den gennemsnitlige husleje på lidt over 7.000 kroner. Men i Odense, som er Danmarks tredje største by, ligger huslejen faktisk på samme niveau som Aalborg. Her kan du få en lejebolig for omkring 6.000 kroner. For en studerende er dette stadig mange penge, når man med en SU får omkring 5.000 kroner udbetalt. Men sammenlignet med København, så er det, hvad et gennemsnitligt værelse koster. Og ser man på, at Odense er en relativ stor universitetsby med masser af liv og kultur, så er der kun fordele ved at rykke mod Fyn.   

 

Kollegier i byen

Som studerende har du gode muligheder for at finde et billigt sted, for Odense har intet mindre end 22 kollegier spredt over hele byen. Du kan blandt andet kigge på følgende kollegier:

Bredstedgadekollegiet

Kun et stenkast fra banegården finder du Bredstedgadekollegiet, hvor du har mulighed for at få et værelse til knap 1.810 kroner om måneden. Værelserne er en del af en 3-værelseslejlighed, som du deler med to andre roommates. Med til lejligheden får du i øvrigt også både køkken og bad.

Du kan ansøge om værelse hos Kollegie Boligselskabet her.

Bikuben Kollegiet

Bikuben Kollegiet er beliggende i Odense C, og her har du mulighed for at få din egen 1-værelseslejlighed på over 40 kvadratmeter for omkring 3.000 kroner. Til lejlighederne får du både eget køkken og bad.

Du kan ansøge om kollegielejlighed hos Kollegie Boligselskabet her.

Slotsgade Kollegiet

På Slotsgade i Odense C finder du et mindre kollegie med 28 1- og 2-værelseslejligheder fra 24 til 50 kvadratmeter. Lejepriserne starter på 2.405 kroner om måneden for de mindste lejligheder. Til alle lejlighederne er der eget køkken og bad.

Du kan ansøge om kollegielejlighed hos Studiebolig Odense her.

Der er mange fordele ved at bo på kollegie. Først og fremmest får du en husleje, som ligger væsentligt lavere end de private værelser. Derudover er der også gode muligheder for at socialisere dig med andre unge studerende.

 

Centrum

Odense huser en masse private lejligheder, hvor du har mulighed for at leje et værelse eller en lejlighed, hvis økonomien tillader det. Lejepriserne for lejligheder og værelser er dog væsentligt højere end på byens kollegier, men du har til gengæld også mulighed for at blive boende efter studiet.

Boligsitet, Boligportalen, har et stort udvalg af lejeboliger og værelser i Odense, som du kan søge her.