Boligportalerne er ikke altid din redning

15. aug 2017

Det her kan ikke understreges nok. Alt for mange sætter al deres lid til boligportalerne. Det giver jo god nok mening. Det er en side kun med boliger lavet til dig, der søger en bolig, men… Og der er et men. Der er mange men’er. For selvom boligportalerne er til dig, der søger bolig, er de ikke nødvendigvis noget for dig.  Lad mig forklare:

 

Boligportalerne er jo for alle boligsøgende og ikke kun for studerende

Derfor er priserne på boligerne også ofte helt uladsiggørlige for en studerende på en SU og eventuel løn fra studiejob. Det var det ene men.

 

Lad os se på endnu et:

 

Du tror det måske, men du har ikke fået en genial ide.

Du er ikke den eneste, der leder bolig på boligportalerne, og du er helt sikkert ikke den eneste studerende. Det betyder, at til de få boliger, der matcher prisniveauet, der passer til en studerende, er der en enorm konkurrence. Jovist, du kan sætte det hele på et bræt og krydse fingre, tæer, ja alt hvad du har på, at du får en lejlighed.

 

Men (ja, der var endnu et) risikoen for, at du ender med ikke at finde en lejlighed er meget stor. Hvis ikke boligportalerne er lykken hvad så?

 

Søg bredt!

Det må være mit bedste råd. Og jeg mener det, når jeg siger, du skal søge bredt. Du kan starte med at:

  1. Forhør dig blandt venner og bekendt. Måden de fleste finder noget er igennem nogle, de kender.
  2. Få dine forældre og venner til at forhøre sig blandt deres venner og bekendte. Dem der ikke finder lejligheden igennem deres nærmeste venner, gør det igennem nogle bekendte af nogle bekendte.
  3. Få dine forældres venner og bekendte til at forhøre sig blandt deres venner og bekendte… You get the point. Søg og spørg bredt. Det øger kun dine chancer for at finde noget.
  4. Punkt 1,2 og 3 kan vel også slås sammen til: Udnyt Facebook. Det er et super medie til at nå ud til mange mennesker.
  5. Søg studieboliger –og gør det i god tid! Du kan starte med at opbygge anciennitet til studieboliger 6 måneder før du starter på studie. Et godt råd er at gøre det. Jo mere efterspurgte studieboligerne er, jo større anciennitet skal du have for at få dem, så du snyder kun dig selv ved ikke at gøre det.
  6. Søg på boligportaler. Det kan jo være, du er en af de heldige få

 

Har du gjort alt dette uden held, er du enten:

  • Meget uheldig
  • Meget kræsen

Hvis svaret er, at du er meget kræsen kan du med rette læse indlægget omkring ”Need to have(s) vs. Want to have(s).