Opskrift: Crispy fransk toast

15. mar 2017

Lækker og nem frokost

Fransk toast, french toast eller arme riddere – kært barn har mange navne. Uanset hvad du kalder dem, så er de nemme at lave, og du kan spise dem til frokost med topping af laks, tomatsalat og avocado eller til brunch i stedet for pandekager. Til brunch kan du toppe med kanelsukker, flormelis, marmelade, sirup, bær og frugt, som du ville med en pandekage.

 

Du skal bruge:

2 æg

1 dl mælk (eller fløde hvis de skal være lidt syndige)

4 skiver lyst brød

1 spsk sukker

½ tsk kanel

 

Sådan gør du:

  1. Bland æg, mælk, sukker og kanel sammen i en dyb tallerken eller fad.
  2. Opvarm en pande og kom lidt smør på
  3. Dyb begge sider af brødet i æggeblandingen, så det kan suge massen til sig. Det må ikke blive for vådt.
  4. Når panden er varm, lægger du brødet på og steger dem et par minutter på hver side, indtil de er gyldne.
  5. Tag brødet af panden og server dem lune med toppping.

 

Tip!

Vil du gøre dine franske toast endnu mere sprøde, kan du panere dem. Det gør du ved at blande rasp med lidt sukker og kanel og en lille smule smeltet smør. Smørret skal bare lige gøre blandingen lidt klistret. Når du har dyppet brødet i æggemassen, kommer du dem i rasp-blandingen, inden de ryger på panden.