5 guldkorn til hverdagsluksus på SU

11. okt 2017

Kalenderen viser den 17., og det er allerede lavvande på kontoen. I aften står menuen igen på havregrød. Før du har set dig om, er pengene sluppet op, og resten af måneden må du tænke dig om en ekstra gang, før du fører dankortet hen over det kontaktløse felt på terminalen. Hvordan kan SU’en så hurtigt få ben at gå på? Selvom der ikke er råd til gourmetmad, skønhedsbehandlinger og dyre magasiner, fortjener du også at blive forkælet i hverdagen. Derfor giver vi dig her fem guldkorn til hverdagsluksus på SU.

 

  1. Hjemmelavede livretter med madklubben

 

Når du er studerende, følger der en masse venskaber med, som skal passes. Men du får ikke mange caféburgere og drinks på en SU. Saml i stedet dine bedste venner fra studiet og skift cafébesøgene ud med jeres egen madklub. I madklubben kan I skiftes til at invitere de andre hjem til middag. Bestem jer for et beløb, som værten maksimum må handle for. At samles en torsdag aften til hjemmelavede livretter og lange snakke bliver næppe mere hyggeligt.

Mottoet her må være: Ude godt - hjemme bedst. Også for pengepungen.

 

Find gode og nemme opskrifter her

 

  1. Netto giver dig økologi for små penge

Vil du gerne værne om miljøet og spise mere økologisk, men forhindrer SU’en dig i at række ud efter de økologiske æg og den økologiske chokolade? Politiken har i 2015 og 2016 lavet et pristjek på økologiske varer i 13 forskellige butikker, og for andet år i træk er Netto kommet ud som det absolut billigste sted at købe økologi. Når Netto siger, at "alle skal ha' råd til økologi", så mener de det. Der er altså penge at spare og lidt mere hverdagsluksus til køleskabet, hvis du køber dine økologiske varer i Netto.

 

  1. Halv pris på kvalitetsjournalistik

 

Synes du af og til, at der er lige lovlig meget copy paste-journalistik i dit feed på Facebook? Så har du måske brug for mere dybdegående og velskrevet journalistik. Prøv i så fald et abonnement på en af de store dagblade. Eksempelvis den digitale avis Zetland, Politiken, Jyllands Posten eller Berlingske Tidende.

Alle de store aviser tilbyder abonnementer med studierabat. Hos Zetland koster et abonnement eksempelvis normalt 99 kroner per måned, men som studerende får du herligheden til halv pris - nemlig til 49,50 kroner per måned. Kig også efter avisernes kampagner, hvor du nogle gange kan få et prøveabonnement en hel måned for få kroner. Så er det bare at læne dig tilbage og fordybe dig i historierne - det er da hverdagsluksus, der batter.

 

  1. Shop med rabat på nettet

                                                                                                                              

Tøj med rabat. Tjo, hvorfor ikke? Mange webshops giver studierabat, så husk at søge efter rabatkuponer på nettet, inden du shopper online. Eksempelvis kan du som studerende få 10% rabat på ASOS og 10% på Boozt.com. En anden metode er at tjekke, om du kan få rabat ved at tilmelde dig webshoppens nyhedsbrev. Det betaler sig at flashe studiekortet, før du flasher dankortet.

                                                                                                            

  1. Endnu mere luksus for pengene med Spiir

Vil du have et mere nøjagtigt indblik i, hvordan du bruger dine finanser? Og synes du, at det er lidt kedeligt at rode med excel-ark og netbank? Så kan det være, at du skal kigge dig om efter et alternativ. Der findes intelligente digitale løsninger på markedet, der gør det økonomiske overblik til en leg. Prøv eksempelvis budgetappen Spiir, som ganske gratis forærer dig et detaljeret forbrugsoverblik og en masse andre fede features. I gennemsnit sparer Spiir-brugere 10% på det månedlige forbrug, hvilket svarer til 500 kroner om måneden. Det giver dig økonomisk bevidsthed og luft i budgettet til endnu mere hverdagsluksus.

 

Af Karen Johanne Iversen, Spiir.dk