Handler du økonomisk ind?

08. feb 2017

De fleste studerende bruger mellem 1000-2500 kroner om måneden på mad. Beløbet kan du justere lidt på ved at ændre dine indkøbsvaner og opnå en besparelse helt uden at sulte. Her er der fem forslag til, hvordan du kan spare:

 

  • Indfør at du hver søndag aften laver en ca. madplan for hele ugen og en indkøbsliste ud fra madplanen. Derved kommer du ikke alt muligt ligegyldigt ned i kurven, men går målrettet efter din indkøbsliste.

 

  • Forsøg at handle ind til flere dage ad gangen. Hermed køber du større mængder, hvilket er en større udgift på den korte bane, men der er mange penge at spare på den lange bane, da du kan bruge de samme ingredienser i forskellige retter.

 

  • Læs nogle af de mange tilbudsaviser, der hober sig op i din postkasse, eller hent eTilbudsavis appen. Her får du en overskuelig app, hvor du kan tilføje din placering, og derved få de mest relevante tilbud nær dig lige på din smartphone.

 

  • Når du handler ind, kan du med fordel tage et par fiktive skyklapper på. Gå kun efter de varer du har skrevet ned på din IPhone eller din lille gule seddel. Undgå impulsindkøb, for det bliver hurtigt en dyr affære. En god ide er, at du spiser, inden du bevæger dig ud til supermarkederne, så du ikke bliver alt for fristet af maden.

 

  • Bliver du tiltrukket af festligheder? Det er ingen hemmelighed, at sammen med et liv som studerende, hører der en masse fester og alkohol til. Det skal der naturligvis være plads til i et evt. budget. Det, der kan vælte det budget, du sætter for aftenen, er ofte de ’late night’ tequila beslutninger og sætningen: Jeg giver. Det kan nemmere undgås, hvis du vælger at hæve det beløb, du har og efterlader dankortet hjemme. Derved er der ingen chance for, at du kan ende med at være den, som punger ud.

 

Planlægning af pengeforbrug er svaret

Ofte er løsningen en gennemtænkt planlægning af måden, du bruger penge. Det er en form for vaneændring, ligesom mange andre vaner vi har. Derfor kan det være en god ide at lave nye vaner. Tag kaffe og madpakke med hjemmefra, drik mere vand i stedet for alkohol, når du er i byen (det giver også mindre hovedpine dagen efter), eller hop på cyklen i stedet for at købe buskort hver måned.