Er din hue rød, blå eller sort?

23. jun 2017

Sommertid=studentertid

Vi er nu i 2. sidste uge af juni, og det betyder kun en ting. Snart bliver gadebillet malet rødt, blåt og sort af glade studenter, der stolt viser deres velfortjente huer frem. Et symbol på tre års slid, der har budt på lange arbejdsnætter og intens læring, men som også har budt på fester, nye bekendtskaber og venskaber for livet. Gymnasietidens afslutningen er på en epoke. Afslutningen på gymnasietiden byder for de fleste på et sabbatår, hvor verden skal udforskes, penge skal tjenes og horisonter udvides. For nogle vil det også være starten på en videregående uddannelse eller et andet karriereforløb. Der er ingen tvivl om, at det er en spændende tid, der venter de ivrige studenter. Inden de når til det, venter en egentligt afsked imidlertid, et gedigent farvel. Vi kalder det studentertiden. Og det er to uger fyldt med fest og godt humør.

 

Traditioner for studentertiden

Studentertiden har været til omtrent så længe som gymnasierne, og i tidens løb er der opstået en del traditioner omkring det. De fleste involverer huen, hvilket vel er forventeligt. Her får du 10 af de vigtigste traditioner:

  1. Huen må ikke bæres før studentereksamen. Det er vel næsten den vigtigste regel. Overholder du den ikke, bringer det uheld.
  2. Alle vennerne skal skrive hilsener til dig inde i foret på huen.
  3. Alle klassekammeraterne skal skrive autografer i huen
  4. Dine bedste venner skal bide i skyggen,
  5. Personerne med det største og mindste hovedmål skal give en kasse øl
  6. Personerne med det højeste og laveste karaktergennemsnit giver en kasse øl hver.
  7. For hver solopgang, studenten ser, må der klippes en trekant ovenpå firkanten i studenterhuens svedbånd.
  8. Karakteren for den sidste eksamen skrives i midten af huen.
  9. Dumper man sidste eksamen, skal man have hageremmen på til alle begivenheder
  10. Har man fået 12 i huen, skal man løbe til den sidste destination på studenterkørslen.

Det her var et kort udsnit af de mange kreative traditioner, studentertiden byder på. Selve studenterfesterne er selvfølgelig også nævneværdig – ikke mindst gaverne!

Én tradition er dog for de fleste den vigtigste. Mere end nogen af de andre symboliserer den studentertiden og et afsluttet kapitel.

 

Den vigtigste tradition

Hvis man spørger langt de fleste studenter om, hvad de glæder sig mest til, vil en stor del uden tvivl sige studenterkørslen. Studenterkørslen er det sidste farvel og tak – måske også på gensyn – til klassekammeraterne, forældrene og gymnasiet. Her bliver man fejret med god mad og diverse våde varer samtlige steder, man besøger. Det er en oplevelse studenterne vil huske for livet. De vil formentligt huske tilbage på en dag, hvor de spiste mere end nogensinde før, fik lidt godt til ganen og formentlig vil de allertydeligst huske kørslen i studentervognen. Den følelse af frihed, slipper man ikke lige sådan. Studentervognene fås i alverdens forskellige størrelser og former.

 

Er dig og dine klassekammerater netop blevet studenter, og har I ikke fået booket en studentervogn endnu, kan I prøve hos Silkeborg Flytteforretning. De har i hvert fald kørt for diverse gymnasieklasser rundt omkring på Jylland og engang i mellem også på Fyn og Sjælland. Der finder I helt sikkert en studentervogn, der er studenterkørslen værdig.