Hvad nu hvis du får børn, mens du er på SU?

02. apr 2018

Der bliver lagt mere og mere pres på de danske unge, eftersom fødselstallene er lavere end nogensinde. Der bliver i øjeblikket kun født 1,7 børn i snit, selvom mange ofte ønsker sig 2 til 3 børn. Den primære grund til dette er, at danskerne starter for sent med at få børn. Det er der imidlertid ikke nogen grund til, da det er mere fordelagtigt at få børn, når man er på SU, end man skulle tro.

 

SU på barsel

Når du er på SU, er der forskellige fordele du kan nyde godt af med et lille barn. For det første får man tildelt 12 ekstra SU-klip, som kan udbetales, selvom man ikke er studieaktiv. Det er en stor fordel, eftersom det betyder, at det er muligt at tage et helt års barsel. Desuden har du også ret til barselsdagpenge, hvis du har haft et fast studiejob ved siden af studiet. Kontakter du dermed Udbetaling Danmark, har du mulighed for at gå på barsel med en sund økonomi.

 

Der er mange tilskud at hente

Ud over den ekstra SU og barselsdagpenge, bliver det kvartalvise tilskud, børnechecken, udbetalt automatisk til moderen. Børnechecken er noget, der bliver udbetalt fra fødslen og til barnet er 6 år. Børnechecken er på 4.299 kroner per barn under 2 år og 3.402 kroner per barn mellem 3 og 6 år. Børnechecken er et vigtigt tilskud til den daglige økonomi, hvis man er på SU og har en lille. Når du alligevel kontakter Udbetaling Danmark vedrørende barselsdagpenge, kan du også søge børnetilskud til forældre under uddannelse. Det er et tilbud for værdigt trængende studerende med småbørn, som har brug for at lette den økonomiske byrde.

 

Få hjælp til pasning af dit barn

Det er altid muligt at få tilbud fra kommunen til pasning af dit barn. Uanset om det drejer sig om dagpleje, vuggestue, børnehave og privat pasning, er det muligt at få tilskud. Det giver et stort råderum for studerende, da man ofte er meget fleksibel som studerende. Det giver meget tid til at studere og dermed også mere overskud til at tage sig af den lille, navnligt fordi man som studerende er berettiget en friplads i et pasningstilbud, medmindre du tjener mere end 493.300 kroner om året, hvilet er ret usandsynligt, da du er studerende. Desuden skal du let ikke betale for pasning, hvis du tjener mindre end 158.800 om året. Er du derimod enlig, får du al pasning betalt af kommunen, hvis du tjener mindre end 214.393 kroner om året. Der er dermed mange penge at spare på pasningstilbud, hvis du får et barn som studerende.