Sådan bruger du dine vinrester

27. jan 2022

Et godt glas vin er altid lækkert, men det er ikke altid billigt. Bliv bedre til at få brugt dine vinrester og skab lidt mere luft i SU-budgettet.

 

Få vinen til at holde længere

Hvis du har haft komsammen med vennerne i weekenden, ligger du helt sikkert inde med en god slat vinrester, som bare sygner hen på bunden af flaskerne. Det er sjældent, at vinresterne bliver drukket, og det er virkelig ærgerligt, at de går til spilde. Det er især ærgerligt, når budgettet egentlig er ret stramt. Det er værd at vide, at rødvin holder sig bedre end hvidvin, efter det er åbnet. Hvidvinsresterne er altså de første, du skal tage dig af. Det er en rigtig god løsning at benytte resterne i din madlavning.

 

Pift madlavningen op med dine vinrester

Billig vin fungerer faktisk ofte bedre i madlavningen end i glassene. Vinrester er især ideelle til simreretter, der står og passer sig selv på komfuret. Du kan bruge hvidvinen i en risotto. Retten er i forvejen meget SU-venlig, men du kan også kaste dig over en såkaldt ”fattigmands-risotto”, som du bygger op af de sørgelige rester i køleskabet. Dine rødvinsrester vil gøre sig rigtig godt i en sovs, lasagne eller bolognese. Vinen giver tomatsovsen i pastaretterne mere dybde i smagen, hvilket er virkelig lækkert. Du kan altså med fordel indkøbe en vin specifikt til det formål. Du kan også købe vin online, hvis du er træt af udvalget i den lokale dagligvarebutik.

 

Frys vinen ned

Du kan også fryse dine vinrester ned i isterningebakker og bruge dem som en form for boullionterning i din madlavning. Vinen kan holde sig rigtig længe på denne måde, og du behøver slet ikke tænke over det. Du kan også komme vin-isterningerne i din friske sangria til sommer.