Flytning ved studiestart

20. aug 2020

Står du overfor at skulle begynde på studie? Og måske skal du endda til at flytte i den forbindelse? Studiestart er ofte en stor omvæltning, og det betyder for de fleste, at de får en helt ny hverdag, og det er måske endda i en helt ny by. Hvis dette er tilfældet for dit vedkommende, så er der også lige en flytning, der skal klares, inden du kan tage hul på næste kapitel af dit liv i en helt ny by.

Hvis du står og skal flytte mellem to store byer i Danmark, fx en flytning fra Aarhus til København, er det ofte rart at bruge et flyttefirma, som er tilstede i begge byer. Når et flyttefirma både har en tilstedeværelse i København og Aarhus, så vil der ofte være store fordele ift. prisen og servicen for dig som kunde. Disse flyttefirmaer tager turen ofte, og det vil i mange tilfælde også betyde, at det er billigere end hos et flyttefirma, der ikke gør, og som ikke er til stede i begge byer.

 

Huskeliste i forbindelse med din flytning

Når du skal flytte, er der en hel del, du skal huske, og det kan virke meget uoverskueligt. Derfor får du her en lille huskeliste med ting, du skal have styr på i forbindelse med din flytning:

  • Få styr på adresseændring på borger.dk.
  • Skift læge i forbindelse med adresseændring, hvis du flytter mere end 15 km væk fra din tidligere bopæl
  • Bestil internet til din nye lejlighed eller værelse, så du er sikker på, at du har godt internet til studiestart
  • Få styr på forsikringer

 

Få professionel hjælp til de store flytninger

I forbindelse med en flytning, hvor du skal flytte langt, vil det ofte være nødvendigt og meget fordelagtigt, hvis du får et flyttefirma til at hjælpe. Så kan du have det hele med i et læs, og du undgår at skulle køre frem og tilbage på en lang strækning. Hvis du alligevel selv står for flytningen, er det vigtigt at huske ikke at låne udstyr til din flytning, som det er bøvlet at få transporteret tilbage til den tidligere by. Lån fx ikke en flyttebil i Aarhus for at flytte fra Aarhus til København, hvis du ikke kort tid efter kører tilbage til Aarhus igen.