Oplev mulighederne med 3D print

15. aug 2021

Kun fantasien sætter grænser

Vi er sikkert ikke de første til at fortælle dig, at 3D print er fremtiden, men hvis ikke du allerede har indset det, kan du altså lige så godt begynde at vænne dig til tanken. Efter dette indlæg forstår du måske, hvorfor det også for dig som studerende er både interessant og relevant med 3D print.

 

Med 3D print har du nemlig utallige muligheder, og allerede i dag kan du printe alt fra organer, huse, biler, nips og smykker. Med 3D print er det nærmest kun fantasien, der sætter grænserne.

 

Prøv 3D print af

Selvom det måske kan virke besværligt, udfordrende og dyrt, er der ingen grund til, hvorfor du som studerende ikke skulle prøve kræfter af med 3D print fremstilling. Det er enormt lærerigt, og da det kan bruges inden for mange forskellige felter, er der relevant for mange unge studerende.

 

Dels er der gode jobmuligheder i fremtiden for folk, der arbejder og er bekendte med 3D print. Det bliver uden tvivl en ting, vi kun kommer til at se mere om i fremtiden.

 

Desuden er det en super sjov ting at nørde med, hvis du finder sådan nogle ting spændende, både hvad angår den tekniske del af det, men også hvis du er mere kreativt anlagt. Går du op i kunst, mode og kreativitet, er 3D print en mulighed for at slippe kreativiteten løs og skabe alverdens ting og sager.

 

Brug faciliteterne på dit universitet

Er du interesseret i 3D print, er der mange universiteter, der tilbyder brug af printrum, og de der ikke gør, har for det meste et samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner, fx ITU, hvor du så kan få lov at bruge 3D print faciliteter. Ellers findes der også en masse studieordninger, du kan benytte, da disse udbydere også ofte gerne vil have de studerende tidligt i gang.

 

Derfor er der altså ingen undskyldning for ikke at springe ud i at 3D printe løs og lege med i en tidlig fase, hvor du stadig kan være first mover på en ny og spændende teknologi.