Spar penge – flyt til Silkeborg

30. apr 2018

Få en god start på studielivet

Vi nærmer os stille og roligt sommerferien, hvilket også betyder, at vi nærmer os den intense boligjagt i de store studiebyer. I Aarhus er der i øjeblikket over 52.000 studerende, som er med til at lægge pres på boligmarkedet – specielt markedet for studieboliger.

I København har vi de sidste mange år set, hvordan flere og flere er flyttet til eksempel Amager og Valby, som ikke ligger inden for Københavner postnumrene. Samme udvikling har vi ikke set i Aarhus. Vi har derfor valgt at se lidt nærmere på, hvad der er af muligheder i den midtjyske forstad Silkeborg.

 

SU-venlige boligpriser

Men hvad får man så ud af at rykke de 40 kilometer væk fra Aarhus? Ja, der er flere ting end som så. Som en start er der en klar økonomisk fordel ved at finde bolig i Silkeborg. På boligsilkeborg.dk ligger priserne for en 1-værelses studiebolig fra 1.635 kr. og ventelisterne er overkommelige, hvis der overhovedet er en.

Sikkerheden i at have en bolig ved studiestart er ikke til at undervurdere. Man får altid den bedste start, hvis der er styr på rammerne. Og ja, Aarhus kommune har boliggaranti, hvis du er ny i byen. Her skal man bare vide, at man kan ende i en midlertidig bolig (læs: skurvogn), hvis der ikke er nogle kollegieværelser eller studieboliger ledige.

Opgaven som kommende studerende ligger i, at man skal tage et valg, om man vil spare penge og undgå boligræs eller om bylivet og kort transporttid til studiet vejer tungere. Transporttiden fra Silkeborg station til Aarhus Universitet ligger på omkring en time, hvor du vil have mulighed for at ’catch up’ på lidt læsning undervejs.

 

En by med kontraster

Ved at vælge en studiebolig i Silkeborg får du altså mere bolig for pengene. Hvad du også får, er en natur uden lige. Silkeborg er kendt for sine mange flotte søer og ikke mindst Gudenåen. Det giver en unik mulighed for at nyde en gå- eller løbetur i natur uden at skulle gennem en masse lyskryds undervejs.

Man bor klos op ad skøn natur, samtidig med at man bor centralt med caféer og gode muligheder for shopping. Og det er ikke bare 5 små butikker, med navne man ikke kender. Du finder de mest gængse danske brands såsom Selected og Bestseller langs Silkeborgs gågade.

 

Kom godt fra studiestart

Der er masser af potentiale i Silkeborg, og det kan være et godt sted at starte sit studieliv. Den største fordel må være boligsituationen. Det kan være rigtig svært at finde en studiebolig, og det er en unødvendig stressfaktor at lægge på sig selv, når der er gode alternativer som Silkeborg.

Det er gratis at få medlemskab på boligsilkeborg.dk, når man søger studiebolig, så man kan lige så godt give det et skud. Hvis Silkeborg viser sig ikke at kunne give det by- og studieliv, man ønsker og havde håbet på, har man i det mindste en rolig base og tid til at finde noget i Aarhus. Det er altid lettere at finde noget, når først man har lært andre i Aarhus at kende.