Vigtig info ved forældrekøb

31. jan 2019

Dette skal du være opmærksom på i forbindelse med forældrekøb

Flere og flere vælger at foretage et forældrekøb, hvilket vil sige, at forældrene typisk køber en ejerlejlighed til sit barn. Mange forældre vælger at hjælpe deres børn på denne måde, fordi det kan være svært for børnene at finde et sted at bo – især i storbyerne over sommerhalvåret. Der er dog en række ting, som man skal være opmærksom på i forbindelse med købet. Her er listet de vigtigste ting, du bør overveje i forbindelse med købet.

 

For det første – få styr på beskatningen

Ved udlejning af lejligheden ses dette på lige fod med at være erhvervsdrivende, hvilket betyder, at man skal betale skat af overskuddet. For at undgå et skattesmæk kan det være meget fordelsagtigt at rådføre sig med en boligadvokat, der kender til de gældende regler og love. Her kan vi f.eks. nævne Ejendomsmæglerfirmaet Toxen-Worm ApS, som er værd at investere i, da de kan hjælpe dig med at spare uforudsete omkostninger på sigt.

 

For det andet – lav lejekontrakter

Uanset om det kun er dit barn, der bor i lejligheden, eller om der også bor en roomie eller to – så er det vigtigt at lave lejekontrakter. Selvom lejen foregår inden for familien, kan dit barn ikke søge boligsikring med mindre, der kan fremvises en kontrakt mellem udlejer og lejer. Heraf skal huslejen også fremgå, som hverken må være for høj eller for lav.

 

For det tredje – overvej fremtiden

Det sidste trin er at overveje, hvordan I skal forholde jer ved salg af lejligheden. Her er den valgte beskatningsform også afgørende for dit overskud af salget, og derfor skal salg af lejligheden tænkes ind over købet af lejligheden. Derudover er det vigtigt at informere lejer om, hvilke forhold der gør sig gældende ved fraflytning. Via dette link  kan du læse nærmere om reglerne for fraflytning. 

 

Det vigtigste er…

…at gøre sig alle de nødvendige foranstaltninger, hvilket hurtigt kan blive meget jurateknisk, og derfor kan det være en rigtig god idé at slå sig sammen med en boligadvokat, inden købet gennemføres.