Smadret vindue i studieboligen? Få fat i en glarmester

21. jun 2021

Lad os håbe, at du aldrig står i en situation, hvor et vindue i din studiebolig bliver smadret. Det kan nemlig blive en kold fornøjelse, hvis det sker i vinterhalvåret, og det er et problem, der helst skal løses ASAP – så undgår du også, at din varmeregning stiger i vejret. Du kan med fordel kontakte en lokal glarmester til at fixe problemet; glarmesteren har nemlig bred erfaring med alt slags håndværk, der indebærer arbejdet med glas, fx udskiftning af nye vinduer. Dermed kan du være sikker på, at vinduet udskiftes efter de højeste standarder.

Hvem står med regningen?

Hvem betaler skaden – er det dig eller din udlejer, der er den heldige vinder her? Det afhænger helt af vilkårene i din lejekontrakt, men det er typisk udlejer, som har den udvendige vedligeholdelsespligt. Det betyder, at udlejer har pligt til at holde ejendommen i pæn stand samt betale udgifter forbundet til vedligeholdelsen – herunder vedligeholdelse af vinduer, døre, fugninger, tag, mure og meget mere. Dog kan regningen i nogle tilfælde også trækkes fra det depositum, du betalte ved indflytningen.

Få det fixet uanset hvem, der skal betale regningen

Uanset hvem, der skal betale et nyt vindue, så er det en skade, der skal fikses hurtigst muligt - så du bør kontakte en glarmester. Et smadret eller væsentligt beskadiget vindue vil resultere en højere varmeregning, øge risikoen for tyveri og give et generelt ubehag i maven over, at boligen er så utæt. Ring eventuelt til din udlejer for at høre, hvordan problemet løses – din udlejer kender måske allerede en lokal glarmester, som kan rykke ud hurtigt. Dernæst finder I ud af, hvem der betaler. Orienter dig gerne i din lejekontrakt.