3 grunde til at rejse i sabbatåret

08. maj 2019

Skrevet af Camilla Christensen Struck

Sabbatåret nærmer sig, og du er begyndt at tænke over, hvad du egentlig vil bruge et år som dette på. Du er kørt død i skolearbejde, lektier og en triviel hverdag, der som regel ikke har budt noget utroligt begejstrende med sig. Du er med garanti klar til at komme væk fra den kedelige, grå hverdag og klar til at opleve nyt. Du hungrer efter at få oplevelser med hjem, der vækker glæde og begejstring i lang tid efter. Derfor skal du ud og opleve verden nu. For hvis ikke nu – hvornår så?

 

Hvor, hvornår og hvor længe?

Det er en god idé at sætte sig ned og finde ud af, hvilken slags rejse du godt kunne tænke dig at komme på. Der kan være meget stor forskel på, om du skal på backpacking i Sydafrika, eller om du skal være frivillig i Asien. Sæt dig ned. Gør dine ønsker klare for dig selv. I sabbatåret er det muligt kun at tænke på sig selv, fordi man endnu ikke er bundet af familie, børn eller fast arbejde. Derfor er mulighederne næsten ubegrænsede. Er du typen, der ville elske at bo i udlandet hele dit sabbatår, eller er du nærmere typen, der højst vil være bortrejst i nogle uger? Du skal selvfølgelig være realistisk, men prøv at undersøg mulighederne inden du med det samme afviser en drøm, fordi ”det nok ikke kan lade sig gøre”. Det er nu, du har chancen for at udleve dine drømme.

 

3 grunde til at du skal gribe chancen

Der findes mange flere grunde til at tage ud i verden, men her har vi samlet de 3 vigtigste grunde. 

  • Bliv klogere…
    Når du drager ud i verden, smager nyt, oplever nyt og lærer nye mennesker at kende bliver du med garanti klogere. Du bliver klogere på dig selv og ikke mindst på andre mennesker, andre kulturer og andres hverdage. Du bliver inspireret og ser verden på en ny måde, når du vender hjem igen.

 

  • Mærk at du lever…
    Når du udfordrer dig selv, uanset om det gælder at springe ud af et fly, give slip i den trygge hverdag derhjemme eller have et grænseoverskridende frivilligt arbejde – så er det sikret, at du kommer hjem med en fornyet energi.

 

  • Udnyt, at du er ung og uafhængig…
    Der er ikke noget værre end at fortryde noget, man ikke gjorde. Fordi det kan ikke laves om senere i livet. Spring ud i det, nu når du har tiden og muligheden for at opleve den store vide verden.

 

Uanset hvornår du tænker på rejsen…

…så spring ud i det! Det gælder om at få så mange gode oplevelser i rygsækken som overhovedet muligt. Du skal selvfølgelig huske at tjekke anmeldelser af flyselskaber, pakke din solcreme, vandrestøvler og dit pas. Og huske at få de nødvendige vaccinationer. Det praktiske skal være i orden, og hvis det er det eneste, der stopper dig, kan du finde et hav af muligheder for at booke en alt-i-en-løsning ved diverse rejsebureauer – så du kan tage på din drømmerejse i sabbatåret.