Spar penge på mobilregningen

04. okt 2017

Skrevet af Kristian Isen

Når du skal navigere i en jungle af tilbud, der varierer i indhold, kvalitet og pris, kan det betale sig at lave grundig research. Der er penge at spare, og personligt vil jeg ikke gå på kompromis med signal, data eller hastighed. Derfor er jeg gået til opgaven med udgangspunkt i mine indholds-behov, og har fundet følgende tilbud, der henvender sig til både lavt, middelstort og stort behov til forbrug. Her finder du et overblik over indhold og pris på selskabernes forskellige pakker. Bemærk dog at priserne varierer ofte, hvorfor du altid bør tjekke de nuværende priser. Af samme årsag har jeg ikke inkluderet tidsbegrænsede kampagner.

 

Inden du vælger dit abonnement

Moderne smartphones byder på et væld af muligheder, og du kan snakke, skrive og videochatte i telefonen uden om mobilabonnementet på datanetværket. Har du eksempelvis en iPhone (ligesom cirka halvdelen af den danske befolkning), har du fra beskedappen mulighed for at sende beskeder til andre iOS brugere over netværk. Det samme gælder, hvis din favorit-app til beskeder er Facebooks Messenger, WhatsApp, Signal eller lignende. Er du - som jeg - fan af disse, kan du med fordel sørge for at vælge et abonnement med højt dataforbrug. Så kan du skrive beskeder, som du ønsker (uafhængig af wi-fi). Du kan estimere dit dataforbrug her. Streamer du eksempelvis film og serier på din mobil skal du formentlig over 10 GB data.

 

Til dig med et lille behov

Har du ikke behov for meget SMS, tale eller data, behøver du ikke give mere end 75 kroner om måneden for dit abonnement.

Kan du nøjes med 2 GB data og 10 timers tale (samt fri SMS og 4G-netværk) kan du finde en billig løsning hos Tjeep. I deres nyeste abonnement, Freebird, får du en sådan pakke til 69 kr. om måneden. Du kan desuden få de første tre måneder ganske gratis ved at lytte til 30 reklamer om måneden - en god mulighed for et presset SU-budget, der godt kunne bruge luft i de faste udgifter. Ønsker du 5GB data, kan du overveje Megabird til 79 kr. om måneden, der også giver 10 timers tale. Hos Tjeep finder du uden tvivl den billigste løsning, hvis du har et mindre behov til dit mobilabonnement.

Svinger dit forbrug meget, kan du overveje en løsning, hvor du betaler for det, du bruger. Det har bl.a. CBB Mobil i sit CBB Basis-abonnement, der starter ved 19 kr. om måneden. Det samme har Oister. Deres basis-abonnement starter ved 9 kr. om måneden. Vær opmærksom på, at satserne for basis-pakken hos Oister og CBB Mobil ikke er de samme.

Hos CBB Mobil kan du også få en pakke, der indeholder 4 timers tale og 1 GB data til 69 kr. om måneden. Det koster desuden kun 1 kr. i oprettelse, og kommer med gratis SMS og tale mellem CBB-kunder.

 

Til det mellemstore behov

Vil du have mere tale og data, kan du finde en række abonnementer, der koster omkring 100 kroner afhængig af ekstra-tilbud. I denne kategori kan du i sandhed nyde fordel af en stor konkurrence, hvor etablerede selskaber presses af gode tilbud fra nye spillere på markedet.

 

Hos YouSee får du 5 eller 10 GB data samt fri tale og SMS, og du får desuden fri adgang til musikstreamingtjenesten, YouSee Musik. Disse pakker koster henholdsvis 149 kr. om måneden og 199 kr. om måneden, hvor sidstnævnte også koster 99 kr. i oprettelse, men giver 5 GB data og fri tale i det meste af Europa. Har du allerede bredbånd hos YouSee får du desuden dobbelt op på data i alle pakker.

 

Telia giver valgfri services med deres abonnementer, og du kan bl.a. vælge imellem Zetland, Flipp og Spotify Premium (der dog koster 49 kr. yderligere om måneden). Her får du desuden samme data, tale og SMS i resten af Norden og Baltikum som i Danmark. Abonnementerne starter ved 149 kr. om måneden (4FUN, uden services), og du kan få 30 GB data og én service til 199 kr. om måneden med 4SURE Premium samt 50 GB data og to services til 299 kr. om måneden med 4EVERYTHING Light. Med sidstnævnte kan du desuden udskifte din gamle mobil til en ny model en gang om året.

 

Med Telenor finder du også som standard fri tale og SMS. I et FRI+ abonnement får du 10 GB data til 149 kr., 20 GB data til 199 kr. og 40 GB til 249 kr. om måneden. De to sidstnævnte abonnementer har Roam Away, der giver dig mulighed for at bruge mobilen i 36 lande. Alle abonnementerne har desuden tre månederes gratis Viaplay.

 

Med et abonnement fra 3 finder du fem abonnementer, der strækker sig fra 5 til 60 GB data med fri tale og SMS. De koster henholdsvis 130 kr. (5 GB), 150 kr. (10 GB), 200 kr. (20 GB), 230 kr. (40 GB) og 270 kr. (60 GB) om måneden. Et abonnement fra 3 koster desuden 100 kr. i oprettelse, og de kommer alle med stilsvarende abonnement i 47 lande uden for Danmark.

 

CBB Mobil har to pakker med 10 timers tale, og de kommer med enten 20 GB data (inklusiv musikstreamingtjenesten Tidal) til 139 kr. om måneden eller 30 GB data til 119 kr. om måneden. Vil du have fri tale med 20 GB data, koster en sådan pakke 129 kr. om måneden.

 

Du kan også finde billige abonnementer hos Oister, der tilbyder to pakker til 79 kr. De indeholder henholdsvis 10 timers tale samt 10 GB data og fri tale med 2 GB data. For 109 kr. om måneden kan du få fri tale og 30 GB data hos Oister.

 

Også til det mellemstore behov byder Tjeep på den bedste pakke til prisen. Med abonnementet Gigabird får du fri tale og 20 GB data til blot 89 kr. om måneden. Kan du undvære Viaplay, Spotify eller andre services som en del af dit mobilabonnement, er denne løsning altså at foretrække til det mellemstore behov.

 

Til det store behov

Vil du have absolut frihed i dit abonnement, eller vil du blot have din internetforbindelse over datanetværket, er det en god ide at købe et stort abonnement. Det kan enten være med ubegrænset data eller store datapakker.

 

Telias abonnement, 4EVERYTHING Premium, byder på 100 GB data samt fri tale og SMS til 399 kr. om måneden. 100 GB rækker langt, og kan i nogle tilfælde dække det absolutte internet-behov via datadeling. Hertil kommer desuden muligheden for at tilvælge fire service.

 

En af de nyere mobilselskaber, Plenti, giver i denne kategori den absolut bedste løsning til prisen. De har blot ét abonnement i sortimentet, hvilket koster 119 kr. om måneden. Det byder på fri tale og SMS samt fri data på mobilen. Udover dette får du 50 GB data til datadeling. Hertil kan du købe en række services i abonnementet - eksempelvis fri entre i Tivoli, Mofibo og Berlingske. Et abonnement inklusiv ‘Underholdning’ koster 199 kr. om måneden. Plenti er et godt bud på et mobilabonnementet til studerende med et stort behov.

 

Hvilket abonnement skal jeg så vælge?

Mobilmarkedet er præget af stor konkurrence, og du bør altid tjekke pågældende hjemmesider for aktuelle tilbud. Ofte kan de store mobilselskaber også presses i pris, og medarbejderne har et fast spillerum, hvori de kan tilbyde abonnement under standard-prisen. Ring og snak med dem - husk, kunden er i den bedste position. 

 

Mine favoritter er dog de nye muligheder, Tjeep og Plenti, der byder på lav pris og mange muligheder. De benytter henholdsvis Telia samt Telenors og 3’s mobilnetværk, og du vil derfor opleve optimal dækning i det meste af landet. Her får du en del for pengene, og priserne er særdeles SU-venlige.