Er du ny i byen?

17. apr 2017

København kan være overvældende at flytte til, hvis man ikke er vant til at bo i en storby, og hvis man ikke umiddelbart kender nogen. Byen er stor, spraglet og fuld af muligheder, og nogle gange kan man godt fare vild. Men der er heldigvis flere måder, hvor du kan blive en del af fællesskaber og knytte venskaber, selvom det kræver en indsats. Det kan være ganske givende at få venner og interesser uden for universitetet også, så man kan få et bredere netværk.

 

  1. Bliv frivillig

Du er studerende, så du har masser af tid. Og hvorfor ikke bruge noget af den tid på at engagere dig i frivilligt arbejde? Hvis du elsker musik, kan du blive frivillig på et koncertsted, en pladebutik eller en festival. Hvis du er vild med litteratur, kan du arbejde på et tidsskrift, litteraturklub eller en bogcafé, eller hvis det er miljø, der optager dig, findes der masser af miljøorganisationer, som har hovedsæder i København. Det kan også være flygtninge, socialt udsatte, mad og gastronomi, mode eller dyrerettigheder, der interesserer dig? Mulighederne er nærmest uendelige, og frivilligt arbejde åbner dørene for en masse nye bekendtskaber, der brænder for det samme som dig. Tjek for eksempel www.frivilligjob.dk

 

  1. Find netværket gennem universitetet

Det kan være svært at finde venner på universitetet, når man kun ses i de store forelæsningssale et par timer om ugen. Men det er der heldigvis råd for, hvis du udnytter de mange tilbud, som universitetet udbyder. De fleste fakulteter har for eksempel en kaffebar, du kan være en del af. Du kan også melde dig ind i fredagsbaren eller festudvalget og være med til at arrangere de fede fester. Desuden kan du lave radio på Uniradioen, der er Københavns Universitets egen studenterradio, ligesom de fleste fakulteter har deres eget tidsskrift. Opsøg dit eget studie for at høre om mulighederne eller bliv klogere på ku.dk.

 

  1. Bliv politisk aktiv

De politiske partier har alle hovedsæder i København, og du har derfor mulighed for at engagere dig politisk i de partier, du er enige med. Ved at melde dig ind i parti får du ikke kun nye venner, det kan også være et karriereboost, fordi du får skabt dig et relevant netværk – og så får du et indblik i det politiske maskinrum, kommer med til Folkemødet og andre sjove arrangementer. Tjek de forskellige partiers hjemmeside.

 

  1. Få en hobby

Det her er tiden for nye begyndelser, så selvfølgelig skal du også have dig en ny hobby! Tag på madlavningskursus, meld dig til dans, yoga, sejlads eller noget helt femte. København bugner af alle mulige forskellige slags aktiviteter, så det er bare om at gå i gang. Det kan være nervepirrende at møde op alene til en ny fritidsaktivitet, men belønningen kommer hurtigt i form af nye bekendtskaber og masser af glæde, når du beskæftiger dig med det, du godt kan lide.

 

  1. Dyrk en sport

Sports- og universitetsmiljø er ikke lige så tæt forbundet, som det er i for eksempel USA, men alligevel har Københavns Universitet en række sportsforeninger, hvor du kan dyrke sport og idræt til billige priser. Gennem KU Studenteridræt (KSI, tidligere USG) kan du dyrke alt fra badminton til tango, svømning og yoga. Se hele listen over alle sportsgrene på www.usg.dk.