5 vigtige links

15. jul 2018

5 vigtige link, når du flytter hjemmefra

Med en husnøgle i hånden og et stort gåpåmod ser mange unge frem til at skulle forlade forældrenes matrikel. Hvis du ligeledes ser din nye tilværelse som en glædelig udfordring, så har vi samlet nogle vigtige hjemmesider du kan bruge som udeboende.

 

Den kedelige men nødvendige: Borger.dk

Din adresseflytning og eventuel valg af ny læge og tandlæge skal indberettes via www.borger.dk. Som digital indfødt er det en smal sag at få det overstået på et par minutter. Hermed er de praktiske foranstaltninger på plads. Det er også på www.borger.dk, at man kan søge boligstøtte, hvis du skal leje dig ind i en lejlighed eller bolig.

 

Den ”undgå at skulle betale penge tilbage”: SKAT.dk

Det er af yderste vigtighed, at du husker at indberette dine indtægter til SKAT, så de kan udregne din skatteprocent. Hvis du har arbejde, så skal du også huske at indberette eventuelt kørselsfradrag i din årsopgørelse. På www.skat.dk kan du også få et godt overblik over, hvordan din overordnede økonomi ændrer sig fra år til år. Hellere betale en høj skatteprocent end at skulle aflevere penge tilbage. Derudover er der også et fribeløb, som står for, hvor meget du maksimalt må tjene på et studiejob ved siden af studiet. Læs mere om dette her.

 

Det økonomiske overblik: Online-budget.dk

Online-budget er et gratis online værktøj, som du kan bruge til budgetlægning. Det er nemt at indtaste indkomster og udgifter samt give dem relevante navne såsom ”Husleje”, ”FitnessWorld-abonnement” eller ”SU”. Derudover kan du også indtaste, hvilket interval du får/betaler penge på, eksempelvis måneds- eller årsbasis. Hjemmesiden giver en yderst overskuelig oversigt over dine indtægter og udgifter, og den udregner automatisk selv overskuddet. Overskuddet er lig med dit rådighedsbeløb.

 

Den praktiske og lækre: Dk-kogebogen.dk

Denne hjemmeside kan nok betegnes som ”the mother of all cooking-websites” i dansk regi.  De seneste par år er utallige madblogs skudt op i det danske internetlandskab som paddehatte med eksotiske retter og anden inspiration. Men hvis du er til gedigen mad, som er let at lave, så er Alletiders Kogebog særdeles relevant. På siden finder du mange hundrede no-nonsense opskrifter, der er lette at gå til. Derudover kan du tilpasse mængden af ingredienser alt efter, hvor mange personer du skal lave mad til. Med funktionen ”Tøm køleskabet” kan du taste navnene på en eller flere ingredienser ind, som du har til rådighed. Dernæst kommer der et væld af opskrifter op, hvor ingredienserne indgår i. Skidesmart!

 

Den miljøvenlige: Dba.dk

Hvis du går og sukker over de dyre designermøbler i livsstilsmagasiner, så er der en sandsynlighed for, at du kan finde dem på Dba.dk (eller i det mindste en god efterligning). Dba.dk er den velkendte salgsplatform, hvor private sælger varer til private. På siden finder du andre folks fejlkøb, som de ofte udbyder til en gunstig pris. Gå endelig på opdagelse på Dba.dk, da de rummer mange forskellige kategorier fx ”Sport og fritid”, ”Til boligen” eller ”Tøj og mode”. Ved at købe produkter second hand sparer du desuden jorden for flere ressourcer.