Indretning af badeværelset

17. nov 2016

I en lille lejlighed kan det være trængt med plads i badeværelset. Det kan betyde, at det er svært at indrette, men med få huskeregler kan du få badeværelset til at virke større og give dig mere plads. Det er vigtigt at huske på, at du ikke nødvendigvis skal gå på kompromis med indretningen pga. pladsmangel.

 

Her er der nogle gode råd til at få mere ud af pladsen på badeværelset:

 

  • Flyt vasken til hjørnet

Du sparer nogle gode kvadratmeter ved at flytte vasken i hjørnet. Ofte giver det betydeligt mere plads på langsiden af væggen, hvilket åbner rummet. Du kan med fordel købe en lille vask med opbevaringsplads underneden. De ekstra skabe fungerer funktionelt samt gemmer rørene væk. Undgå dog at lade skabene under vasken gå ned til gulvet. Det kan give et tungt udtryk, der ikke fungerer i små badeværelser.

 

  • Tag lyset med på badeværelset

Du bør altid medbringe masser af belysning i indretningen af badeværelset. Det er en yderst effektiv måde at åbne rummet, så det synes større. Det er godt at hæve belysningen, så den når ud i alle hjørner. Desuden gør en god belysning badeværelset mere behageligt at opholde sig i. Der er mange fede muligheder for belysning, så vælg en udgave, som afspejler din egen stil.

 

  • Udnyt væggene med hylder

Har du et lille badeværelse kan du med fordel udnytte pladsen med hylder. At vælge hylder frem for skabe på væggene giver desuden et mere åbent rum, så det virker større. En god ide er at hænge hylderne over toilettet, da denne plads ellers er svær at udnytte. Det er desuden en god ide at benytte alt plads til loftet. Det giver dig ekstra mulighed for opbevaring, som kan betyde en helt del for din badeværelsesindretning. I et lille badeværelse kan lidt rod nemlig fylde meget, så opbevarings- og aflægningsplads er altid godt. 

 

  • Hold de skarpe farver fra væggen

Lyse vægge giver altid et indtryk af et større rum. En god idé er at male dine badeværelsesvægge hvide og lade de farverige elementer indgå andre steder i rummet – eksempelvist i håndklæderne eller badeforhænget. Dette giver desuden et flot og rent udtryk til dit badeværelse. Ønsker du alligevel farve på væggen, kan det være ganske stilfuldt at medbringe en plakat eller lignende i indretningen.

 

  • Køb et stort spejl

Et stort spejl fungerer godt af flere grunde. Store spejle giver et visuelt indryk af et stort rum, da badeværelset nærmest kan spejle sig heri. Desuden fungerer et stort spejl også funktionelt, da det skaber plads og frihed, hvis I bor flere i samme lejlighed.

 

Skab en personlig stil

Med få huskeregler kan man skabe flotte resultater i sit badeværelse. De ovenstående råd giver masser af mulighed for personlige præg. Hold dig endelig ikke tilbage, når det kommer til farver, tilbehør og materialer!