Er din varmeregning for høj?

13. apr 2018

Meget af det man kan gøre for at spare på vandregningen og varmeregningen vedrører egentlig at varmeisolere sit hus bedre. Men når du læser med her på Bedrestudieliv, bor du måske til leje og har ikke lige mulighed for at udskifte vinduerne og den slags. Derfor får du her vores bedste råd, som du kan bruge lige nu og her.

 

Banalt, men... tag en ekstra trøje på

Ja, det er godt nok et ret banalt råd. Men tager du en varm trøje på, eller sidder med et tæppe på, kan det for eksempel være at du, uden at komme til at fryse, kan skrue én grad ned for varmen. Det sparer dig cirka 5 procent på varmeregningen, hvilket jo må siges at være en slags penge, i det lange løb.

 

Samme temperatur på hver radiator

En del eksperter på energiområdet er enige om, at man bruger unødvendigt meget varme, hvis man har for eksempel én radiator til at stå og arbejde på fuld skrald og én til at stå stille og være helt slukket. Radiatoren har jo en termostat (som du i øvrigt ikke bør overdække med eksempelvis tøj), som fortæller den, om der er så varmt i rummet, som du har indstillet den til, at det skal være. Men hvis én radiator skal varme et meget stort rum op, kan radiatoren muligvis aldrig, eller i hvert fald først efter lang tid, få rummet til at blive ”varmt nok” – og derfor koster det på varmeregningen.

 

Skru ikke helt ned for radiatoren

Selvom det kan virke som en oplagt idé at skrue helt ned for radiatoren, når du ikke er hjemme, kan det godt være en god idé at lade den stå på en middel temperatur. For ellers begynder den typisk at arbejde en masse, når du skruer op igen. Og det sætter typisk et negativt præg på varmeregningen. Radiatoren bør formentlig stå mellem 2 og 3.

 

Lad døren være lukket

Hvis du lader dørene stå åbne mellem rummene, risikerer du også at én radiator kommer til at stå og arbejde unødvendigt hårdt, for at opvarme et fjernt sted. Derudover, hvis du gerne vil have to forskellige temperaturer i nogle af dine rum – for eksempel en lavere temperatur i soveværelset end i stuen, så er det jo også smart at holde døren lukket.

Vi håber du føler, du nu er blevet rustet til at bruge lidt mindre af din SU på varmeregningen, og måske har råd til.. tja, måske en ny varm sweater eller en kop varm kaffe eller kakao.