Genopliv dine havregryn

01. mar 2017

Havregryn er sunde og mættende, men får du dem hver dag, trænger de måske til at blive frisket op. Så her er der 5 måder at friske dine havregryn op på:

 

  • Frisk eller tørret frugt

Blåbær, æble, banan eller tørret abrikos er alle gode til at drysse over havregrynene og give dem lidt sødme.

 

  • Nødder og chokolade

Er du til en knasende topping, så prøv at hakke nogle nødder, mandler og mørk chokolade og drys det over havregrynene.

 

  • Kanel

Et drys kanel over dine havregryn kan gøre meget, og det er lækkert med ekstra smag uden at få en masse sukker.

 

  • Bage havregrød

Der findes flere opskrifter på nettet på en god bagt havregrød med kerner og bær. Spis den som topping til skyr eller yoghurt – det er super nemt at lave, og du kan lave en stor portion, så der er til flere dage.

 

  • Kom grøntsager i

Det lyder måske lidt underligt, men grøntsager i havregrød er faktisk slet ikke så tosset. Du koger grøden, som du plejer, og tilsætter derefter revet rødbede eller gulerod. Grøden koges op, og du kan eventuelt slutte af med et drys kanel.

 

Grød eller friske havregryn?

Ud over at komme noget forskelligt på og i dine havregryn kan du også variere mellem havregrød og de friske havregryn med enten mælk eller yoghurt. Det gode ved havregryn er, at der er så mange muligheder og med dem i skabet, kan du hurtigt lave en lækker og mættende morgenmad hver dag.

 


Velbekomme!