Er naturvidenskab noget for dig

28. mar 2019

Har du sabbatår, eller afslutter du gymnasiet til sommer? Ved du, hvad der venter på den anden side? Hvis svaret er ‘nej’ eller ‘jeg er ikke helt sikker’, er du bestemt ikke alene. Mulighederne virker uendelige, og det kan være ganske svært at navigere rundt i den store uddannelses-jungle. Meget af denne tvivl kan du dog imødekomme, hvis du afprøver din interesse i det givne felt, du overvejer at specialisere dig inden for.

 

Bliv klogere på dine interesser - træf det rigtige valg

Jo klogere du kan blive på dine egne interesseområder, jo større en fordel er det for dig selv, når du skal begive dig ud på UddannelsesGuiden. Givetvis har du allerede en idé om dine styrker og interesser fra gymnasiet eller via et job - men det er noget andet at læse på en videregående uddannelse, og du skal endvidere højst sandsynligt beskæftige dig med området i mange år fremover. Derfor er det også vigtigt, at du forholder dig til din egen videlyst og tilpashed - og dét kan du heldigvis afprøve inden studiestart!

Overvejer du at studere en naturvidenskabelig uddannelse, kan du med stor fordel afprøve din interesse i de mange laboratorietimer, der følger med. Der er uden tvivl gode karrieremuligheder i sigte, når man kommer ud på den anden side, men det kræver også benhårdt arbejde og dedikation - det er som bekendt “lysten, der driver værket”.

 

Du har ikke travlt - find din rette hylde

Man kan hurtigt komme til at føle sig presset og stresset, når gymnasiekammeraterne begynder på deres videregående uddannelser, og man ikke selv har fastlagt sin uddannelsesvej. Men der er absolut ingen grund til at presse sig unødigt - du kan med fordel tage et sabbatår eller to (eller tre) til at finde den helt rigtige hylde for dig. Brug tiden på at teste din interesse inden for diverse områder, hvor du tænker, at din fremtid kan være inden for. Det kan eksempelvis være økonomi eller samfundsfag, journalistik eller sprog - eller inden for naturvidenskaben.

 

Flyt laboratoriet ind i stuen

Vil du teste din interesse i naturvidenskaben hjemme i din egen stue? Der findes næppe en mere bekvem måde at lege med sine naturvidenskabelige kundskaber end gennem MikroLab. Her kan du købe en række forskellige produkter inden for laboratorieudstyr samt tilbehørsvarer, som du kan bruge i dine daglige forsøg og herigennem finde nærmere lige netop dét felt, du overvejer at specialisere dig inden for.