Book et mødelokale

12. okt 2021

Invitér til interview i de rette rammer

Skal du skrive en stor hovedopgave, såsom bacheloropgave eller speciale, dette semester? Måske er du allerede godt i gang. Hvis du på et tidspunkt for behov for at interviewe folk i forbindelse med opgaven, kan du med fordel overveje at booke et mødelokale. På den måde sikrer du, at omgivelserne og faciliteterne er i orden, og du virker samtidig mere professionel.

Der findes både store og små mødelokale. Et lille mødelokale er perfekt til de mere intime møder, mens et stort mødelokale er oplagt til større forsamlinger som fx fokusgruppeinterviews.

 

Gode råd til at lave et professionelt og godt interview

  • Forbered dine spørgsmål grundigt inden interviewet. Udvælg eventuelt de bedste.
  • Hav en masse ekstra hv-spørgsmål klar, hvis interviewet går i stå. Det kan fx være: hvordan kan det være at…?, kan du uddybe? Hvad skete der?
  • Stil simple og konkrete spørgsmål – ét spørgsmål ad gangen
  • Lyt med nysgerrighed til interviewpersonen
  • Tag noter undervejs
  • Spørg interviewpersonen om du må optage interviewet, så du kan gemme det hele til senere
  • Medbring gerne lidt vand, kaffe/te og snacks for at gøre det behageligt

Du skal ikke være bange for at bede interviewpersonen om at uddybe, definere eller komme med eksempler på det, personen siger. Jo mere information, des bedre. Hvis I er flere om at interviewe personen, er det i øvrigt en god idé, at I på forhånd har aftalt, hvem der interviewer, og hvem der sørger for at tage noter.

 

Har du brug for mødelokaler i Aarhus?

Selvom der er mange grupperum og lokaler, som man kan booke på diverse campusser rundt om i byen, så er det ikke ensbetydende med, at de er ledige på lige præcis det tidspunkt, du skal bruge lokalet. Derfor kan du med fordel booke et mødelokale et andet sted i byen, som egner sig godt til interviewsessioner.

Held og lykke med opgaveskrivningen!