Psykiske problemer i skolen? kontakt en psykolog

28. jan 2021

Gå til psykolog, hvis du har problemer i skolen

Som studerende er der ofte mange ting, der kan medføre stressende tanker og perioder. Det gælder for eksempel, når du skal præstere i skolen, eller når du skal op til eksamen. Det kan føre til selvværdsproblemer og angsttanker. Derfor kan det være en god ide at opsøge en psykolog, hvis du oplever nogle af disse ting. Det kan hjælpe dig til at finde ro i at studere, så du ikke bliver stresset og får en dårlig oplevelse med det at være studerende. En psykolog kan give dig nogle konkrete redskaber, som du bruge til at arbejde med dig selv og dine tankemønstre.

Er det tabu at gå til psykolog?

For nogle kan det måske være tabu at gå til psykolog. Det kan virke som et svaghedstegn, og som et symbol på, at man ikke kan klare sig selv. Men det bør aldrig være et tabe at søge hjælp til sit mentale helbred. Og der er faktisk flere mennesker, end man tror, der går til psykolog. Det kan hjælpe med mange forskellige problemer, hvad end du har problemer med skolelivet eller noget privat. Har du problemer med studiet, så tag endelig fat i en psykolog. Psykologer kan hjælpe dig med at blive glad og slippe for dårlige og usunde tanker.

Hvilken psykolog skal jeg vælge?

Det kan være svært at vide, hvilken psykolog du skal vælge. Her får du tre gode råd til, hvordan du vælger den rette:

  • Tryghed ved personen. Du skal være tryg ved at fortælle om dine usikkerheder.
  • Mavefornemmelsen er din bedste ven. Den kan fortælle dig, om du er ved den rette psykolog.
  • Skift til en anden, hvis der ikke er kemi mellem dig og din psykolog. Det er helt normalt, at der ikke er en connection med den første, du vælger.

Virksomhed: Psykologvirksomheden v/Pia Woidemann