Har du svært ved at finde stamstedet til byturen i Aarhus?

10. okt 2017

I Aarhus bor der 335.000 indbyggere. Af de 335.000 er 50.000 studerende. Hvert år flytter mange nyoptagede universitetsstuderende til byen for at starte på deres drømmestudie. Med flytningen følger mange praktiske ting, der skal tages hånd om:

  1. Der skal styr på boligsituationen
  2. Der skal laves budgetter, så SU’en ikke slipper op halvvejs igennem måneden
  3. For drengene skal de fleste lære at vaske tøj, lave mad (vel egentligt det hele)
  4. Det nye stamsted til byturen skal findes

 

Der er sikkert mange flere praktiske ting, der skal tages hånd om, men dette er nogle af de vigtigste. I tidligere indlæg står der en masse om:

  • Hvordan man finder en bolig
  • Hvordan man laver budgetter
  • Hvordan man får noget billigt, sundt og nærende mad

 

En ting der ikke står noget om, men om end er meget vigtig, er hvordan du som tilflytter til Aarhus skal finde dit nye stamsted til byen, som skal passe til dine præferencer og dit nye rådgihedsbeløb. Selvom en stor del af dagsordenen på universitet er læsning, så er fest og byture imidlertid også en vigtig del!

 

5 steder til studerende

Her er 5 bud på, hvad der kan blive dit nye stamsted til byturen! De forskellige barer adskiller sig meget fra hinanden, men alle har nogle specialtilbud, som du kan gøre brug af og få en billig bytur, der går godt i spænd med SU’en. Der burde altså være noget til enhver smag:1. Herr Bartels om torsdagen 2 for 1: 

Herr Bartels har åbent onsdag – lørdag fra kl. 20-03. Herr Bartels er en af de lidt finere bar i Aarhus og er kendte for deres gode drinks samt. Den er ikke til dig, der er til abefest og dans på bordene, men derimod dig, der er til en hyggelig stemning med godt humør og en god drink i hånden. Priserne på Herr Bartels rangerer dog i den lidt dyrere ende, men hvis du kommer om torsdag, kan du få 2 drinks til 1 drinks pris. Aldergsgrænsen om torsdagen er 18 år.

 Hvis Herr Bartels lyder som et sted for dig, kan du med rette fejre lille fredag derinde fremover.   

 

2. Londonbar (folk over 25) halv pris 20-23: 

Londonbar har en aldersgrænse, der hedder 25+, så den er for de færreste studerende, der stadig er på bacheloren. Har du fået kanel, er det imidlertid et rigtig godt bud på den bar med en god atmosfære, der byder på mange gode oplevelser. Netop atmosfæren bærer præg af aldersgrænsen på 25. Kunderne er således nogle andre, end på mange af de andre barer i Aarhus. Priserne er også i den højere ende, men fra 20-23 er der halv pris, så du selv på SU kan få en rigtig god drink og en god bytur på en bar, der adskiller sig fra de andre mht. Aldersgrænse og atmosfære.


3. Værtshuse: Hos Anders, Harmonien, Kurt’s mor, Peter Gift, Sherlock Holmes pub

Hvis du er mere til den snuskede oplevelse, hvor humøret og stemmerne flyver højt, og hvor der er billige øl, så kan du med rette prøve nogle af de mange værtshuse, som Aarhus har at byde på af. Den eneste betingelse er, at du bestiller et ”Aarhus-sæt”, når du er derinde. Hvis du ikke ved, hvad det er, er det blot endnu større grund til at besøge et værtshus i Aarhus. Manden eller kvinden bar baren ved helt sikkert, hvad det drejer sig om.4. Studenterbaren: 

Studenterbaren ligger i studenterhuset i midten af campus. Det er en bar af de studerende til de studerende. Med op mod 200 forskellige øl fra hele verden, har de byens største udvalg. Derudover kan du også få Whisky, gin, rom og vin.  Om lørdagen fra kl. 20:00-21:00, er der Happy Hour, hvor du kan gå på rov i øl-menukortet til halv pris.  Generelt er priserne også SU-venlige. Hvis du læser på Aarhus Universitet, er det helt sikkert et besøg værd.


5. Heidis Bier Bar Aarhus

Hedis Bier Bar kan du næsten ikke undgå at besøge på et tidspunkt i løbet af din studietid. Priserne er fornuftige, og der er Afterski Hours med endnu billigere priser onsdag til torsdag hele natten amt fredag og lørdag til kl. 23.00.

Hvis du er til ski og bartendere i tyroler-outfit, er det stedet for dig. Det bringer dejlige mindre fra tidligere byture frem.