Find et forsikringsselskab

28. feb 2017

Uanset hvilken situation du befinder dig i, eller hvem du er, så kan hverdagen byde på uforudsete udfordringer. Det kan være, at din kælderlejlighed en dag står under vand, og alle dine ting er ødelagte som følge af regnvandet.  Det kan også være, at du får stjålet din cykel eller har indbrud i lejligheden.

Ved at tegne forsikringer skaber du et godt fundament for tryghed i hverdagen. Selvom du sikkert godt er klar over, at det er rigtig vigtigt, at have de rette forsikringer, så er det træls at skulle betale så mange penge årligt til forsikringsselskaberne. Her er en guide til, hvordan du kan finde de billigste forsikringer uden at gå på kompromis med kvalitet og sikkerhed:

 

  • Som studerende har du en masse muligheder for at få forsikring igennem forskellige organisationer, fagforeninger, A-kasser osv. Undersøg de forskellige sider eller spørg på den skole, hvor du er tilknyttet. Blandt andre tilbyder Djøf billig forsikring. Kravet er dog, at du er medlem, studerende eller har været studerende de sidste 3 år. Læg dig ikke for hurtigt fast på det første tilbud, du falder over. Søg rund på nettet og find det rigtige til dig.

 

  • Ligesom der findes portaler, der sammenligner hotelpriser og flyrejser, så findes der også en portal der sammenligner forsikringspriser. Du skal blot indtaste nogle få oplysninger om dig selv, og så vil portalen spytte en række priser og bedømmelser ud som du kan overveje. Portalen finder du på forsikringsguiden.dk. Forsikringsguiden er udviklet af Forsikring & Pension i samarbejde med Forbrugerrådet, hvilket alt andet lige må anses som et kvalitetsstempel.

 

  • En anden internetside, der beskæftiger sig med at gøre deres brugeres forsikringer, så billige som muligt, er findforsikring.dk. Her har du mulighed for kvit og frit at indhente tilbud fra diverse forsikringsselskaber. Tidligere skulle man selv henvende sig til de forskellige forsikringsselskaber for at indhente disse tilbud. På denne side er alt samlet, og her er mange penge at spare. Du vil også være langt fra den første, der benytter findforsikring, da det er brugt af over 250.000. De proklamerer ydermere, at de i gennemsnit kan spare dig 2700,-.

 

  • Forsikringsmarkedet er i konstant bevægelse. Det vil sige, at priser, betingelser, mm. hele tiden ændrer sig. Det har indflydelse på dig som forbruger og kunde, idet der kan være mange penge at spare ved at indhente forskellige tilbud mindst én gang årligt. Hvis man er hardcore, kan man også spille forsikringsselskaberne op mod hinanden, ved at fortælle, hvad det andet forsikringsselskab har tilbudt.

 

Hvordan kan forsikringen dække dit behov?

Du kan finde nok så meget information på nettet, men nogen gange er spørgsmålene så specifikke eller utydelige, at det bedst besvares over telefonen. Derfor kommer du langt med en snak med forsikringsselskabet, hvis du vil vide alt om den forsikring, du har fået tilbud. Når du sammenligner forsikringer, er det især forsikringssummen, og hvad der bliver dækket, som du skal være opmærksom på. Ved indboforsikring kan det være, at der er elektronikforsikring med ved nogle selskaber, mens andre tilbyder det som tilkøb. Det påvirker selvfølgelig prisen, så overvej, hvad du har brug for, at din forsikring indeholder.