5 steder at bade i København

20. jun 2018

Storby og badning kan sagtens kombineres – men hvor?

Når solen kigger frem, og temperaturen stiger, er vi danskere gode til at søge med havene, søer eller pools, når vi har muligheden for det. De store studiebyer, som huser mange studerende og unge – f.eks. Aarhus, Aalborg og i særdeleshed København - betragtes ofte som danskernes storbyer, og det kan være svært at se, hvordan solbadning, frisk havvand og storbyjag kan kombineres, men i København er mulighederne for dette mange. Se guiden herunder for 5 af de bedste steder at tage en dukkert og slappe af i solen i hovedstaden – også er det endda helt gratis!

 

#1 Havnebadet på Islandsbrygge

I København S finder du det velkendte Islands Brygge, og her ligger Havnebadet, som hver sommer tiltrækker et væld af både københavnere, danske og udenlandske turister. Fra badene er der udsigt over storbyens smukke bygninger, og alle faciliteterne er i tip-top kvalitet. Der er i alt 5 bassiner med hver sin dybde, og som henvender sig til både store og små børn samt voksne og barnlige sjæle, og den store plæne foran anlægget er oplagt til en picnic eller solbadning. Desuden er der livreddere på stedet, og om vinteren kan du se både lokale, foreningsfolk bade og se de flotte, opstillede saunaer på kajen.

 

#2 Bellevue Strandbad

Bellevue Strandbad ligger i Klampenborg godt 10 km. fra indre by og er en populær cykeldestinationer for københavnerne. Stranden er både lang og bred, og den ligger ikke langt fra Dyrehaven og Bakken. Placeringen giver ikke bare en storslået udsigt over de store villaer på Strandvejen bag stranden – den giver også mulighed for et væld af opholdsområder på både græs og sand, i skygge og sol. Stranden har hvert år mange besøgende og kaldes derfor ofte ”Danmarks mest kendte strand”-

 

#3 Amager Strandpark

Amager Strandpark – igen i København S – kan noget helt specielt. Det er ikke bare Danmarks største strand med alt fra fantastiske omklædningsfaciliteter til en stor bypark og en lagune – stranden huser samtidig mange aktiviteter og arrangementer året rundt, og dette gør den især populær hos unge som ønsker at prøve kræft med eksempelvis vandsportsaktiviteter eller segways ned af den lange promenade, eller som blot er på udkig efter et vildt beachvolleyspot. Det er nærmest kun fantasien, som sætter grænser for, hvad der kan laves og gøres her.

 

#4 Svanemølle Strand

På Østerbro finder man Svanemølle Strand, som ligger lige på hovedstadens grænse til Hellerup, og som er meget besøgt af både unge, studerende fra de omkringliggende storbyområder og af børnefamilier fra oplandet i Hellerup og Gentofte. Stranden er meget kendt for sin lange mole, som går ud i havet, og den er åben året rundt, hvilket også giver mulighed for f.eks. vinterbadning, hvis man er til den slags. Et vandrensningsanlæg sørger for, at vandet er dejligt, rent og fri for bakterier, og selvom stranden ikke er opstået naturligt, men er anlagt, er den fantastisk til solbadning og giver nærmest en udenlandsstemning ved første øjekast.

 

#5 Bavnehøj Friluftsbad

Ser man bort fra det danske havvand i både havnebade og ved strandene, er der også andre muligheder for at tage et dyb i dejligt vand under åben himmel. Ved Sydhavnens grænse til Valby ligger Bavnehøj Friluftsbad, som er et børnevenligt og velbesøgt friluftsbad, og som er et oplagt alternativ til en strandtur. Der er gratis adgang til de forskellige bassiner, og med sin placering stort set midt i det travle København, er det nemt at komme hertil på både cykle og med offentlig transport.