5 lækre must have drinks

28. aug 2018

5 billige drinks – der ikke er rom og cola

Med vodka og rom i sit barskab kan man komme langt hvad angår gode drinks. De klassiske alkoholtyper har mange anvendeligheder, der går langt ud over de lidt kedelige opblandinger med sodavand og juice. Med meget få ingredienser kan du blande lækre drinks, som ikke ruinerer din pengepung, og som du rent faktisk har lyst til at drikke en hel aften. Listen her inkluderer opskrifter på gode, velsmagende drinks, som alle kan laves nemt, hurtigt og billigt.

 

  1. Moscow Mule og Dark ’n’ Stormy

De to populære drinks er næsten ens, idet de begge inkluderer gingerbeer og limesaft som eneste ingredienser udover spiritussen. Hvor Moscow Mule indeholder vodka, skal man i en Dark ’n’ Stormy bruge mørk rom i stedet. I begge udgaver blandes ca. 5 cl alkohol med 2 dl gingerbeer og en smule limesaft. Top med isterninger og nyd en kold, forfriskende drink.

 

Moscow Mule:

- 4 cl vodka

- 2 cl limesaft

- Ginger Beer

- Is

 

Dark 'n' Stormy:

- 5 cl mørk rom

- 1 Limebåd / 1 cl lime juice

- 10 cl Ginger Beer (Ginger Ale kan også benyttes)

- Is

 

  1. Gin Hass

Gin Hass minder på mange måder om den kendte sammensætning af gin og lemon, dog med et nyt frisk pust i form af mangosirup. Mangoen tilføjer den ellers syrlige drink lidt sødme, som klæder den godt. Mangosirup kan købes i de fleste store supermarkeder og er overhovedet ikke dyrt. Desuden kan man, ved at investere i en flaske sirup, gin og lemonsodavand lave drinks af rigtig mange omgange.

- 4 cl gin

- 10 cl lemon sodavand

- 2 cl mango sirup

 

  1. White Russian

Vodka, kaffelikør og sødmælk – så har du en yderst velsmagende drink, der giver et afbræk fra sodavand og brus. Mange bruger kahluá til deres White Russian, da dette er en billig løsning. Husk dog at tilføje massere af isterninger, for drinken skal altså nydes kold.

 

- 8-12 isterning - evt. knuste

- ¾ dl kold vodka

- ¾ dl kold kaffelikør, fx kahlua

- 3 dl kold sødmælk

 

  1. Champagnebrus

Er ikke kun en is, men også en lækker, læskende drink. Den kan nemt laves med den billige cuba caramel, limelikør og grøn sodavand. Cuba laver rigtig billige alkoholprodukter, men hvis du vil have en lidt lækrere variant, der ikke bare er vodka og sodavand, kan champagnebrusen klart anbefales.  

 

- 2 cl Cuba caramel

- 1 cl Rose's lime

- 8-10 cl grøn sodavand

- Isterninger

 

  1. Aperol Spritz

Den feminine orange drink er på alle bloggeres insta-profiler denne sommer. Drinken tager sig ikke blot flot ud, den smager også af sommer, sol og appelsiner, og så kan den faktisk laves relativt billigt. Har man først investeret i alkohollikøren aperol, skal man kun opblande med procecco eller mouserende vin, og toppe med lidt danskvand. Selve vinen behøver ikke være i den dyre ende, og kan oftest findes til en 30-40 kr. i alle supermarkeder. Skal man flotte sig lidt, kan man pynte med appelsinskiver og isterninger i et pænt vinglas, så drinken kan tage sig flot ud på de sociale medier.

 

- Isterninger

- 4 cl aperol

- 6 cl prosecco

- 2 cl danskvand

- 1 skive appelsin

 

Tilbage er kun at nyde sommeren og det gode vejr med en kold og lækker drink i hånden. Med ovenstående inspiration er der lagt op til, at du og vennerne har massere af velsmagende drikkevarer til næste fest, samtidig med at i sikkert også har råd til en ekstra genstand eller to i byen.