De bedste burgerbarer i Aarhus

02. jul 2019

Skrevet af Camilla Struck

Hvis du er på udkig efter dejlig, lækker burger i Aarhus bymidte, kommer mine anbefalinger her. Som tilflytter til byen kan det være utroligt svært at vide, hvor man skal gå hen for at få den burger, man har lyst til. Der er selvfølgelig stor forskel på burgere – skal den være gammeldansk eller amerikansk-inspireret? Derfor kommer her en guide, hvor man kan læse mere om mine personlige favoritburgersteder i Aarhus.

 

Amerikansk burger med stort A

På M.P. Bruunsgade 42 finder du The Diner, der, som navnet antyder, er en amerikansk inspireret diner. Her finder du pastelfarvede, klassiske diner-møbler og en indretning, der emmer af USA. Her får du ægte amerikanske burgere, der nydes i bedste stil med en milkshake og fries ”on the side”. Personalet fuldfører den amerikanske stil med en gennemgående engelsk tale til kunder og personalet imellem, som understøttes af deres diner-inspirerede tøjstil. Det eneste, de kunne mangle, var, at servicen serverer iført rulleskøjter.

 

Klassisk og lækker burger på Jægergårdsgade 57

The Burger Shack findes flere steder i byen, men på deres hyggelige burgerbar i Jægergårdsgade kan det være ret charmerende at opholde sig. Lokalet er ikke stort, men maden er god, og folk står gerne i kø for den velkendte, brændemærkede burger. En perfekt kombination af pickles, saftig bøf, fyldig mayonnaise og en lækker bolle serveres sammen med de sprøde timiankrydrede fritter. Et sikkert hit!

 

Klassisk bøfsandwich og godt med sauce

Hos Havnens Perle på Sverigesgade 5 finder du en burger, der skriger af klassisk grillbar. Du får en stor anretning af en burger, når du bestiller en bøfsandwich. Her kan du både vælge at få brun sauce til – men du kan også spice den op med en bearnaisesauce. Havnens Perle er kendt for at have de bedste bøfsandwich i byen, så er man til masser af sauce, er det helt sikkert stedet. På havnen i Aarhus får du en helt vildt hyggelig oplevelse med i rygsækken, hvor indehaveren altid sørger for en venlig betjening, der er udover det sædvanlige.

 

En lækker burger med god samvittighed

Hos Boom Burger på Østergade 14 får du en utrolig lækker burger til en fantastisk pris. Alle burgere er lavet på friske, lækre råvarer, hvilket tydeligt kan smages. Når du køber burgere her, er du også med til at bekæmpe madspild, fordi burgerbaren forsøger at bekæmpe madspild så vidt muligt. Det er i sandhed en burger, du kan nyde med god samvittighed! Alle deres bøffer laves af kvæg, som har gået frit i Nationalparken Mols Bjerg, hvilket viser, hvor meget de går op i dyrevelfærd såvel som miljø.

 

Fuld smæk på smagen

Hos Juliette på Jægergårdsgade 54 serverer de blandt andet en Teriyaki-burger, som egner sig helt perfekt til dem, der gerne vil opleve en anden burger end de klassiske. Hos Juliette er maden fransk-inspireret, og omgivelserne er hyggelige. En helt fantastisk stemning oplever man altid, når man træder indenfor. Juliette er i hvert fald et besøg værd!