Fiskeolie hjælper på koncentrationen

30. maj 2020

Dette indlæg er sponsoreret. 

Derfor er fisk og søvn vigtigt

Mange lever et liv med fart på, hvor ikke kun kroppen, men også hjernen er i gang i mange timer om dagen. For at holde hele kroppen – og især hjernen – skarp og klar, er det vigtigt at få et optimalt indtag af fisk og søvn. Hvis du ikke spiser den anbefalede mængde fisk, kan det være en ide at supplere kosten med omega-3 fedtsyrer, for eksempel gennem kosten eller fiskeolie som supplement til den. Her kan du læse, hvorfor det er vigtigt at få indtaget nok fisk og sove nok.

 

Fiskeolie og omega-3 som hjælp til hjernen

Som studerende er der ofte eksamensperioder flere gange om året på de forskellige semestre. Det kan være stressende perioder, hvor hjernen arbejder på højtryk. Her er det vigtigt, at du er klar i hovedet, så du kan yde dit bedste. Fiskeolier eller bare omega-3 fedtsyrer er i denne sammenhæng essentielle. Især den del af omega-3 fedtsyrer, der hedder DHA, har en positiv effekt på hjernen. Den kan blandt andet indtages gennem fisk. Det er en rigtig god ide at sørge for at spise fisk, især hvis du vil holde din hjerne skarp til at klare alle studiets eksamener lige så godt, som du ønsker.

 

Det hjælper fiskeolie med

På et budget præget af studielivet er det ikke altid, man får spist fisk de anbefalede to gange om ugen. Det kan være dyrt, hvis budgettet ofte kun holder til pasta-pesto og rugbrød. Hvis du er en af dem, der ikke får spist nok fisk, kan du, som før nævnt, med fordel overveje at supplere pastaen med en god fiskeolie. Den hjælper nemlig kroppen på mere end én måde. Her får du en liste over de sygdomme eller tilstande, som fiskeolie kan lindre:

  • Hovedsageligt er fiskeolie godt mod sygdomme, der handler om betændelse og irritation.
  • Det lindrer sygdomme som åreforkalkning, blodpropper, kræft, diabetes, psoriasis og eksem.
  • Det kan også hjælpe mod mentale tilstande som depression.

Som det kan ses, er fiskeolie og omega-3 fedtsyrer godt for mange ting, og det er derfor en god ide at indføre det som supplement til din kost. Især hvis du ikke indtager nok fisk i din dagligdag.

 

Uden søvn duer helten ikke

Selvom du indtager fisk, så er søvn et must for at kroppen fungerer, som den skal. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at holde en god døgnrytme, hvor du får de famøse otte timer hver nat. Det kan nemlig være skidt for hjernen, hvis du ikke får nok søvn, og især hukommelsen kan blive påvirket. For at hjernen skal fungere så optimalt som muligt, er det altså vigtigt både at gøre fisk og søvn til en del af hverdagen.