Ikke råd til tandlæge - hvordan får du råd?

15. aug 2021

En tredjedel af alle unge studerende vælger tandlægen fra. Hvorfor det? De fleste unge har en tanke om, at det er enormt dyrt at tage til tandlægen regelmæssigt, og derfor undgår de at tage til tandlægen, medmindre de har et akut problem. Problemet ved dette er dog, at når de unge først tager til tandlægen, når de har et akut problem, så er det der, at tandlægebehandlingen bliver dyr!

 

Ved at tage til tandlægen ca. hver sjette måned (eller mindst én gang årligt!), sørger du for at forebygge varige problemer, sådan at du ikke i længden skal betale én stor sum penge på én gang. Det er altså en god idé at besøge sin tandlæge regelmæssigt.

 

Tilskud fra det offentlige

Som udgangspunkt kan alle danske borgere over 18 år med et gult sundhedskort modtage tilskud til akut, behandlende og forebyggende tandpleje. Tilskuddets størrelse afhænger af forskellige sager, såsom om du tilhører en særligt tilskudsberettiget gruppe, såsom kontant- og uddannelsesmodtagere og pensionister mm. Som ung er der altså adskillige muligheder for at gøre dit regelmæssige tandlægebesøg billigere. I længden er det også billigere at huske sit regelmæssige tandlægebesøg, sådan at du kan forebygge problemer, og ikke pludselig står med én stor behandling på én gang i fremtiden.

 

Tjek din sundhedsforsikring eller medlem af Danmark?

Som ung kan du også altid tjekke din sundhedsforsikring, hvis du har en, og ellers kan du melde dig ind i Danmark. Sådan får du et tilskud til dine tandlægebesøg, sådan at det ikke bliver lige så dyrt. Der er altså adskillige sager unge studerende kan gøre, for at gøre tandlægebesøget billigere: besøg din tandlæge regelmæssigt, sørg for at have et tilskud, og ellers så bare sørg for at tage dig godt af dine tænder!