Sådan melder du flytning

19. jan 2017

Flytter du i forbindelse med dit studie? Det er vigtigt, at du husker at melde din flytning. Det er ret nemt, og du kan gøre det meget hurtigt.

 

Vær opmærksom på deadlines

Du skal melde din flytning, senest fem dage efter at du har skiftet bopæl. Du kan naturligvis også anmelde flytningen før, men i så fald skal det gøres tidligst fire uger før. Det er den kommune, du flytter TIL, som skal have meldingen, hvilket gøres gennem Folkeregisteret via www.borger.dk. Melder du ikke din flytning inden for tidsrammen, kan du risikere at få en bøde.

Du melder din flytning på borger.dk. Det er heldigvis ligetil og tager ikke lang tid. Du kan finde et direkte link nederst på siden.  

Husk, at hvis dit navn ikke står på døren, og du flytter ind hos en lejer eller ejer, skal du angive hans navn under meldingen. Det skal du under feltet ”C/O”. 

 

Husk posten!

Du skal huske også at melde din flytning til PostNord. Det gør du via PostNords ePosthus, som der er linket til i info-oversigten.

Når du har gjort det, bliver din post nu sendt til din nye adresse. PostNord eftersender breve, aviser, blade og magasiner, dog ikke pakkepost (de returneres til afsender).Infooversigt

  • Meld flytning her.
    • (Husk at vælge den kommune, som du flytter til)
  • Meld flytning til Post Danmark her.
  • Deadlines: Flytning meldes tidligst fire uger før eller fem dage efter flytning af bopæl

 

Andre regler ved flytning til udlandet

Det tager ikke lang tid at melde flytning. De ting, som står beskrevet herover er i de fleste tilfælde alt, hvad du skal vide for at melde flytning. Vær opmærksom på at der gælder andre regler, hvis du flytter til Danmark fra udlandet eller hvis du flytter til udlandet. Det kan du læse mere om på www.borger.dk. God fornøjelse med flytningen!