Ulykkeforsikring

15. mar 2018

Derfor skal du prioritere ulykkesforsikringen

Når man flytter hjemme fra er der mange nye omkostninger, som man skal tage højde for. Når budgettet er stramt som studerende, er det oftest ting som ikke livsnødvendige faste udgifter, der bliver underprioriteret og dermed skåret ned på, hvis man stadig ønsker en hverdag, hvor der er råd til en øl eller en kop kaffe med vennerne. Det er dog ikke altid lige smart at skære ned på bestemte udgifter, da nogle af disse kan vise sig at være en god investering.

 

Hvad er en ulykkesforsikring?

Ulykkesforsikringen er en af de vigtigste forsikringer man kan have, uanset om du arbejder på et kontor, er bartender eller dyrker ekstremsport. Ulykkesforsikringen er et sikkerhedsnet, hvis du eksempelvis får varige mén, eller der sker en ulykke, som er omkostningsfuld at komme sig over. Eksempelvis dækker en ulykkesforsikring oftest også tandlægeregningen, hvis der sker en ulykke, hvor tænderne bliver slået ud. Hvis du falder på cykel og slår en tand ud, og du ikke har en ulykkesforsikring, kan du risikere at skulle af med mange tusind kroner. Ulykkesforsikringen gør, at du kun skal betale selvrisikoen, hvilket for mange studerende kan være en stor redning.

 

Ménskader og et kompliceret regnestykke

Varige mén betyder, at man har varige skader efter en ulykke. Det kan nedsætte din arbejdsdygtighed og gå ud over hele dit hverdagsliv. En af de vigtigste funktioner en ulykkesforsikring har er at dække, hvis du kommer ud for en ulykke, der giver dig varige mén. Problemet er, at det er svært at vurdere, hvor meget man er skadet. Dette er et regnestykke, der udregnes af forsikringsselskaber på baggrund af en lægelig vurdering. Udregningen sker i procenter, hvilket betyder, at man udregner hvor mange procent man er handikappet grundet de fysiske eller psykiske mén. For det meste tegner man en ulykkesforsikring på 1 million kroner. Det betyder, at man ved en ménskade, hvor man er 10 procent reduceret i arbejdskraft, får udbetalt 100.000 kroner. Dette kan gøre en verden til forskel, da det blandt andet fungerer som et tilskud til eventuelle behandlinger og specielle fysiske hjælpemidler såsom en kørestol.

 

Til dig der er under 21 år

Når man er under 21 år, er ens forsikring dækket af ens forældre. Det betyder som oftest, at du ikke har behov for en separat ulykkesforsikring. Det er derimod en god ide at orientere dig på markedet, inden du fylder 21 år, da det kan blive en dyr fornøjelse at stå uden forsikring i en periode. Som studerende findes der en række alternativer, som knytter sig til det fag eller fakultet, man hører under. Studerer man eksempelvis på et fag, der hører under humaniorafakultetet, kan man få rabat igennem Magistrene, og ligeledes kan man få rabat igennem Djøf, Danmarks Lærerforening og andre fakultetsbaserede foreninger.

 

 Find andre gode råd til dig, som er udeboende