Tid til fordybelse

14. sep 2017

Skrevet af Anders Midtgaard Norlyk, studerer på Aarhus Universitet.

Når man starter på universitetet er det en stor omvæltning fra hvad man tidligere har været vant til. Læsebyrden er stor og mængden af viden og teori, der skal presses ind på det halve år et semester varer, er utrolig stor.  Det kræver nogle sunde studieteknikker at nå det hele. Måden folk gør det på er vidt forskellig fra person til person.

 

Sådan studerer jeg

Det kræver en del ”trial and errors” at finde den rigtige studieteknik. Det gjorde det i hvert fald for mig. Tre ting som jeg har fundet ud af virker for mig er:

 

  1. Kom igennem teorien mere end en gang

Den bedste måde at lære ting på er at få dem igennem mere end én gang. Måden jeg lærer den teori, der skal læres er først at læse stoffet til ugen grundigt igennem. Derefter kommer jeg til forelæsning, hvor forelæseren gennemgår stoffet endnu engang og til slut laver jeg opgaverne til holdtimerne, der omhandler den teori, man har gennemgået til forelæsningerne og læst om i bogen.

 

  1. Arbejd når du har planlagt at arbejde

En af de store fejl, jeg lavede i starten af min tid på universitetet (og stadig gør), var at jeg ikke arbejdede når jeg havde planlagt det. Et godt eksempel på det kunne være, at jeg i stedet for at læse, når jeg var oppe på Uni, brugte tiden på at lave alt muligt andet med mine studiekammerater. Det er selvfølgelig ikke en dårlig ting at hygge sig med sine studiekammerater, men ved at skelne mere mellem fritid og arbejde har jeg personligt både fået mere fritid og nået mere i løbet af arbejdstiden. 

 

  1. Find det rigtige sted at studere

For mig er en af de vigtigste ting, når jeg læser at have et sted, hvor jeg kan koncentrere sig. Det hænger også lidt sammen med pkt. 2. Ved at have en god studieplads, bliver det nemmere at arbejde koncentreret og derved nå mere. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke kunne arbejde godt hjemmefra. Fjernsyn, PlayStation og andet gøgl har nemt ved at få min koncentration fremfor skolebøger og opgavelavning. I stedet sætter jeg mig op på nogle af de mange studiepladser som der findes i Aarhus by. Det har øget mig koncentration og effektivitet gevaldigt og er et råd, jeg vil give til alle med en rygrad som min egen.

 

2 gode steder til fordybelse i Aarhus

Der er mange gode studiesteder i Aarhus. De steder jeg oftest læser ved er:

  1. Aarhus BSS (ved fuglesangsálle)

Aarhus BSS ved Fuglesangs allé er der, hvor jeg læser, så det er helt bestemt en af grundene til, at jeg ofte læser der. Men studiepladserne er imidlertid også fantastiske. Der er gode faciliteter, flotte lokale og mange andre ambitiøse studerende, der giver en dejlig stemning og lyst til fordybelse.

 

  1. Dokk 1

Dokk 1, Aarhus bys største, nye seværdighed og vel nok mit absolut yndlingssted at studere. Dokk 1 er vel nok nærmest drømmen for en studerende. Det er et stort åbent rum, hvor det er formået at lave mange hyggelige kroge og studiesteder med udsigt ud over havet i Aarhus. Er man lidt lækkersulten eller har man brug for lidt koffein til at holde koncentrationen ved lige, er der også en dejlig kaffebar midt i bygningen.

 

Find din måde at studere på

Det var lidt om, hvordan jeg studerer og hvad der virker for mig. Det er ikke givet, at det samme vil virke for en anden. Mit bedste råd til dig er derfor at eksperimentere lidt med dine studieteknikker for at finde den rigtige og vigtigst af alt ikke at hænge fast i dårlige vaner.