Spar penge på mobilregningen

26. jun 2018

Et baggrundstjek kan være altafgørende

Når du skal navigere i en jungle af tilbud, der varierer i indhold, kvalitet og pris, kan det betale sig at lave grundig research. Der er penge at spare, og mange ønsker ikke at på kompromis med signal, data eller hastighed. Derfor finder du her et overblik over indhold og pris på de danske teleselskabers forskellige pakker. Priserne kan ofte varierer og er på faste pakkeløsninger, og et overordnet baggrundstjek er altid en god idé, når du skal finde det rette abonnement.

 

Inden du vælger abonnement

Moderne smartphones byder på et væld af muligheder, og du kan snakke, skrive og videochatte i telefonen uden om mobilabonnementet på datanetværket. Har du eksempelvis en iPhone (ligesom cirka halvdelen af den danske befolkning), har du fra beskedappen mulighed for at sende beskeder til andre iOS brugere over netværk. Det samme gælder, hvis din favorit-app til beskeder er Facebooks Messenger, WhatsApp, Signal eller lignende. Er du fan af disse, kan du med fordel sørge for at vælge et abonnement med højt dataforbrug. Så kan du skrive beskeder, som du ønsker (uafhængig af wi-fi). Du kan estimere dit dataforbrug her. Streamer du eksempelvis film og serier på din mobil skal du formentlig over 10 GB data.

 

Til dig med det lille behov

Har du ikke behov for meget SMS, tale eller data, behøver du ikke give mere end 75 kroner om måneden for dit abonnement.

Det mindre, internationale selskab Greentel, tilbyder en billig EU-pakke, hvor du får 1 times tale, fri SMS og MMS og 1 GB data i hele EU for kun 48 kr. Er dit behov meget små, er dette den ideele løsning.  Kan du nøjes med 5 GB data og 5 timers tale (samt fri SMS og 4G-netværk) kan du finde en billig løsning hos Oister. I deres rejseklare abonnement får du en sådan pakke til 79 kr. om måneden. Ønsker du i stedet 20GB data og kun 2 timers tale, kan du overveje deres abonnement til 89 kr. om måneden. Svinger dit forbrug meget, kan du overveje en løsning, hvor du betaler for det, du bruger. Det har bl.a. CBB Mobil i sit CBB Basis-abonnement, der starter ved 19 kr. om måneden.

Hos CBB Mobil kan du også få en pakke, der indeholder 6 timers tale og 4 GB data til 79 kr. om måneden. Det kommer desuden med gratis SMS og tale mellem CBB-kunder.

 

Til det mellemstore behov

Vil du have mere tale og data, kan du finde en række abonnementer, der koster omkring 100 kroner afhængig af ekstra-tilbud. I denne kategori kan du i sandhed nyde fordel af en stor konkurrence, hvor etablerede selskaber presses af gode tilbud fra nye spillere på markedet.

 

Hos YouSee får du 5 eller 15 GB data samt fri tale og SMS, og du får desuden fri adgang til musikstreamingtjenesten, YouSee Musik. Disse pakker koster henholdsvis 149 kr. om måneden og 199 kr. om måneden. Har du allerede bredbånd hos YouSee får du desuden dobbelt op på data i alle pakker.

 

Telia giver valgfri services med deres abonnementer, og du kan bl.a. vælge imellem Telia TV og Spotify Premium for kun 50 kr. mere om måneden. Her får du desuden samme data, tale og SMS i resten af Norden og Baltikum som i Danmark. Abonnementerne starter ved 129 kr. om måneden, og du kan få 15 GB data og én service til 199 kr. om måneden med SMART 15 abonnementet. 10 GB kan her bruges i hele EU.

 

Med Telenor finder du også som standard fri tale og SMS. I et FRI+ abonnement får du 10 GB data til 149 kr., 20 GB data til 199 kr. og 40 GB til 249 kr. om måneden. Alle abonnementerne har både 3 måneders gratis Viaplay og det såkaldte Roam Away, der giver dig mulighed for at bruge mobilen i 36 lande.

 

Med et abonnement fra 3 finder du fem abonnementer, der strækker sig fra 7 til 100 GB data med fri tale og SMS. De koster henholdsvis 130 kr. (7 GB), 150 kr. (15 GB), 200 kr. (30 GB), 230 kr. (60 GB) og 270 kr. (100 GB) om måneden. Et abonnement fra 3 koster desuden 100 kr. i oprettelse, og de kommer alle med ’3 Like Home’, som gør det muligt at bruge abonnementet på normal vis i hele 59 lande uden for Danmark.

 

Til det store behov

Flere af de førnævnte abonnementspriser og størrelser må betegnes som store abonnementer, men der findes dog også helt specielle pakker, som ikke er grundpakker, men som derimod er målrettet de, som ønsker en stor bunke data, fri tale og sms.

 

Vil du derfor have absolut frihed i dit abonnement, eller vil du blot have din internetforbindelse over datanetværket, er det en god ide at købe et stort abonnement. Det kan enten være med ubegrænset data eller store datapakker.

 

Telias abonnement, ONE Premium, byder på fri data samt fri tale og SMS til 249 kr. om måneden. Hertil kommer desuden muligheden for at vælge services, og 20 GB kan bruges i hele EU.

 

Hos Oister kan du også få fri data og fri tale til kun 129 kr. om måneden – dermed er Oisters abonnement klart det mest fordelagtige, hvis man har økonomien og forbruget for øje. Du får 5 GB data til brug i EU og desuden 0 kr. i oprettelse.

 

 

Hvilket abonnement skal jeg vælge?

Mobilmarkedet er præget af stor konkurrence, og du bør altid tjekke pågældende hjemmesider for aktuelle tilbud. Ofte kan de store mobilselskaber også presses i pris, og medarbejderne har et fast spillerum, hvori de kan tilbyde abonnement under standard-prisen. Ring og snak med dem - husk, kunden er i den bedste position.