Turist i København

04. jul 2018

Nyd din egen by, som var du turist

Her er din guide til skønne, billige oplevelser i København. Både til dig, der ikke bor i København – og til dig der gør. Her er et par råd, du kan tage i brug, når du skal udvælge nogle gode steder:

 

Se stedet igen, hvis...

Du har sikkert allerede set de fleste af de mest klassiske KBH-turistattraktioner, i hvert fald hvis du bor i København. Den Lille Havfrue eksempelvis. Men hvornår har du sidst set den? Er du for eksempel 20 nu, og har sidst besøgt den lille havfrue som 15-årig, kan det være en ret anderledes oplevelse at se den igen, simpelthen blot fordi, du er blevet ældre.

 

Husk at årstiderne skifter

Nu snakkede vi lige om steder, som kan være interessante at se igen, selvom stederne måske ikke har forandret sig det store. Fordi vi måske selv har forandret os. Så lad os nu snakke om de steder, som faktisk forandrer sig en hel del, hele tiden. Nemlig naturstederne. For at vende tilbage til eksemplet med den lille havfrue, så er der jo forskel på at se hende om sommeren, som mange måske gør, og så se hende om vinteren, når hun er omringet af is. Men – et endnu mere relevant eksempel på dette er måske parker, såsom botanisk have. Grundet alle de flotte træer og planter, der er essensen af sådanne områder, er der stor forskel på stederne, alt efter, hvornår på året vi besøger dem.

Hvis du kan lide at tage flotte billeder (til din Instagram-konto, måske), kunne du tage ned i parken i dag og tage et billede. Det kunne du så gøre én dag hver årstid, samme sted i parken eller haven. Det er ret sjovt – og flot, at sidde og kunne sammenligne billederne og de forskellige stemninger det rummer, alt afhængigt af årstiden.

Her er nogle flotte steder, der ændrer sig meget i takt med årstiderne:

- Kongens Have

- Bispebjerg Kirkegaard

- Langelinie Park

 

Har du i øvrigt nogensinde gået en tur på en kirkegård, selvom du ikke kender nogen, der ligger begravet på den? Dette er ofte tilladt, og nogle kirkegårde er utrolig smukke grundet deres flotte træer med mere. Derudover er de ofte meget rolige, da de gerne ligger lidt afsides fra den værste trafiklarm. Endvidere kan man på nogle kirkegårde finde gravsteder tilhørende afdøde berømte personer, hvilket også kan være interessant at opleve. Ser du en gravsten, der har en markant udformning og størrelse, er det ikke usandsynligt, at den tilhører en person, der havde en vis ’status’ i sin levetid, og derfor måske også en offentligt kendt person.

 

Tillad dig selv at være lidt kliché

Bor du i København? Hvis ja, er der så nogle attraktioner, du ikke besøger, fordi du mest tænker på dem, som værende klichéstederne, som turisterne altid skal se, bare fordi de er berømte. Hvis du selv bor I København, går du måske ikke så meget op I at se de klassiske KBH-attraktioner. Men selvom vi ikke behøver se dem fordi, de er kendte, kan vi jo godt vælge at se dem alligevel. Og så måske prøve at se stedet med nye og egne briller. Så kan det være, at vi vil kunne se, hvorfor stedet fik dets høje status som must see turistattraktion. Omvendt kan det selvfølgelig også være, du bare kommer frem til at attraktionen faktisk er overvurderet. Hvem ved.

Her er nogle eksempler på steder, du måske synes er mest for turister:

- Den Lille Havfrue

- Rundetårn

- Kanalrundfart

 

Vi håber, vi med dette, måske lidt anderledes, blogindlæg, har formået at inspirere til at kunne kigge på din by med nye øjne og måske tillade dig selv at være en lalleglad turist – det er helt okay fra tid til anden, synes vi.

Rigtig god fornøjelse som turist i din nye, gamle by!