Københavnguide

01. jul 2018

København: trendy og historisk på samme tid

Tænker du på en ferie i København? Og er du måske ikke helt kendt i det københavnske? Vi kender alle sammen til mindst et par af de store attraktioner i den danske hovedstad, men hvor mange af de overordnede bydele i København er du bekendt med, og ved du hvilken stemning, der kendetegner den enkelte bydel? Og mindst lige så vigtigt: ved du hvilken, der er din personlige favorit?

Her er et udvalg af Københavns mest charmerende bydele:

- Vesterbro

- Kødbyen

- Christiania

 

Vesterbro – fra slum til trendy

De fleste danskere har nok været på Vesterbro, og de fleste af os har nok også besøgt Tivoli på et eller andet tidspunkt i vores liv. Uanset om du har været der før eller ej, er Tivoli værd at lægge et visit hos, hvis du og familien eller vennerne er ude efter en hyggelig stemning og måske et sjovt sug i maven. Uanset om det er til halloween, jul eller i sommerhalvåret, bestræber Tivoli sig på at skabe nye oplevelser, så der altid er noget friskt at komme efter. Naturligvis er Vesterbro meget mere end Tivoli, og byder blandt meget andet også på Istedgade, som rummer en spændende historie om, hvordan et kvarter kan udvikle sig enormt gennem årtier, og gå fra at være kendt for prostituerede og narko til at være boomende fyldt med modebutikker og caféer.

 

Kødbyen og dens kontraster

Hvis du allerede befinder dig på Vesterbro, kan du også nemt slå et smut forbi et andet spændende kvarter, nemlig kødbyen, som er mindst ligeså ’hipt’. Navnet ’Kødbyen’ kommer af de store slagterier, der i mange år har været i området, og som også stadig er en del af området den dag i dag. Noget der også er en del af området den dag i dag, er caféer, restauranter, barer, og museumer. Kødbyen er blevet et meget populært sted at ’gå ud’ de seneste år, og måske er det netop de historiske omgivelser og kontrasten mellem cafémiljøet og slagterierne, der giver denne store attraktivitet til stedet.

 

Det bevarede, forvandlede Christiania

Et andet sted i København, som har gennemgået en stor udvikling, men samtidig har bibeholdt mange af de ting, man oprindeligt har forbundet Christiania med. Og hvad er det nu lige, det er for nogle ting?

De seneste 10 år er Christiania gået fra at være et sted, forbundet med frisind, hvor politiet har haft en anderledes måde at forholde sig til hashrygning, end de har haft i resten af samfundet. Med tiden nåede det til et punkt, hvor pusherne begyndte at gå med slør og masker, hvilket skabte en lidt anden atmosfære, selvom de hyggelige bygninger og søer stadig var der.

Den dag i dag sælges der stadig hash på Christiania, men generelt er politiet blevet mindre tolerante overfor det, blandt andet fordi handlen gennem tiden er blevet overtaget af mere organiserede kriminelle. Som VisitCopenhagen skriver på deres hjemmeside, kan det anbefales at besøge området på en rundvisning fra en af dets egne rundvisere, for at få den bedste oplevelse.

 

Caffe latte i historiske omgivelser

Generelt om de steder, vi har beskrevet her i artiklen, kan man måske sige, at der masser af kontraster. Kontraster der viser både elementer af, hvordan tingene var for eksempelvis 20 år siden, og samtidig hvordan de har forandret sig. Selvom nye karakteristika er kommet til, og nogle er blevet fjernet, kan man de fleste steder stadig se store levn fra den måde, tingene plejede at være på og derfor fornemme historiens stemning, mens man nyder en caffe latte på en fortovscafé.

Hvis du vil se en hel liste over kvarterene i København, kan du finde den på VisitCopenhagen.dk.