Stress på studiet? Søg evt. pyskologhjælp

28. jan 2021

Stress er ikke unormalt

Studielivet kan være ret så hårdt. Og det er endnu vigtigere, at du ikke er hårdere ved dig selv, end du bør være, når det bliver hårdt. For når stress synes at bygge sig op, er det vigtigt at kunne genkende symptomerne, og få snakket med en psykolog, inden du virkelig føler dig overbelastet. For når nogle symptomer viser sig, og du ikke får reageret i tide, kan flere og flere symptomer ophobe sig, indtil stress virkelig rammer dig hårdt. Det kan være alt fra søvnbesvær til hovedpine, mavesmerter, træthed, angst, ulyst, irritabilitet mm. Derfor kan det være en stor hjælp at søge psykologhjælp, når stress synes at tage over din hverdag.

Typiske symptomer på stress

Hvordan genkender du så dine symptomer på stress? Der er enormt mange at vælge imellem, og det er her, det er vigtigt, at du kender dig selv og din krop godt. Det er typisk de samme tegn, der går igen, hver gang du føler dig belastet. Stresssymptomer kan både være fysiske, psykiske og adfærdsmæssigt, og det er vigtigt at kunne genkende, hvad der går igen for dig, når du føler, du er overbelastet. De typiske symptomer for studerende er netop, at de ikke føler, de kan nå noget af det, de skal: afleveringer, lektier, eksamen, projektarbejde, venner, familie, arbejde, fritid, få nok søvn mm. - det hele føles alt for overskueligt og besværligt, og du får det simpelthen dårligt.

Psykologhjælp er gavnligt

Det bedste du selv kan gøre, for at håndtere stress i din hverdag, er netop at tage et skridt tilbage og sige til dig selv, at du skal tage dig af problemet. Det er bedre at søge hjælp hos en psykolog, inden du blot får det værre, end at håbe stresssymptomerne går væk med tiden. Psykologen er mere en glad for at hjælpe dig og vil altid forsøge at rådgive dig med gode ideer til, hvordan du bedst håndterer dit stress.

Virksomhed: Psykologhjælpen