Stoppet afløb på kollegiet

12. okt 2021

Afløbsproblemer på kollegiet

Er kloakken stoppet på badeværelset eller i afløbet i køkkenet på kollegiet? Når man bor på kollegie, bor man ofte mange mennesker sammen, der deler køkken, badeværelse eller begge dele. Derfor bliver kloakken også ofte godt brugt, og hvis ikke man er opmærksom på en god vedligeholdelse, kan afløbet nemt blive stoppet, så der er brug for kloakservice. På langt de fleste kollegier er det beboernes eget ansvar at forsøge at rense kloakken, inden man søger professionel hjælp. Er den helt gal med afløbet, vil man dog altid anbefale, at man rådgiver sig med en kloakmester, når det drejer sig om kloakservice.

Inden det går så galt, er der dog også ting, du selv kan gøre for at holde kloakken og afløbet velfungerende.

 

 

Hvordan kan du selv ordne kloakken?

Hvis afløbet driller, og der står vand i vasken, er der flere ting, du selv kan gøre. Desuden er der også flere ting, du med fordel kan være opmærksom på for ikke at belaste afløbet mere end højest nødvendigt. Følgende er blot nogle gode råd til, hvad du kan gøre, når du som studerende selv skal have smøget ærmerne op.

  • Tøm vandlåsen. Hvis du har vandlåsen tilgængelig, kan du med fordel selv tømme og rense den, da det ofte er her, det værste skidt og snavs sætter sig fast, når vasken er stoppet til. Det er ofte ikke særligt omfattende at skille vandlåsen ad, så du kan få den rengjort.
  • Husk at rengøre afløb. Er det afløbet i badet, der driller, kan du med fordel også selv tømme og rengøre dette.
  • Vær opmærksom på madrester i vasken! For at mindske belastningen på afløbet, kan du med fordel overveje, hvad du hælder ud i vasken. Mange madrester og fedt og olie sætter sig nemt i afløbet, så det stopper til.

 

 

Få hjælp på kollegiet

Fordelen ved at bo på kollegie er, at du aldrig er alene. Derfor kan du også altid spørge dine naboer til råds, og i værste fald vil der som regel også være en varmemester eller en vicevært, der kan vurdere, om der er brug for kloakservice.