Madoplevelser til studiepriser nær Aarhus

22. dec 2017

Nye, billige madoplevelser for studerende i Aarhus

Hvis du bor i Aarhus eller omegn, kender du sikkert allerede til gode caféer og restauranter, som både er hyggelige og giver dig en på madopleveren. Men hvis du har lyst til at prøve noget nyt, er her nogle idéer, du måske ikke har tænkt på. Alle med studievenlige priser.

 

Det travle, men hyggelige latinerkvarter

Der er flere rigtig hyggelige områder, som ligger lidt uden for ”hjertet af Aarhus” ved eksempelvis Åen. Et af dem er det befærdede område ved Nørregade og Nørre Allé, som rummer en hel del charmerende caféer, som mange unge er glade for.

I denne del af byen er Løve’s Bog- og Vincafé på Nørregade næsten et must at have prøvet. Mange studerende kan godt lide stedet for blandt andet dets indretning med mange sofaer og stole, gamle træmøbler, bogrækkerne og levende lys. Stedet kan både fungere som et rigtig fint og afslappet sted at sidde og studere om dagen, og et hyggeligt sted at dele en flaske vin og noget god mad om aftenen. Priserne er ganske overskuelige, og helt klart oplevelsen værd.

Du burde måske også slå et smut forbi den relativt nyåbnede indiske restaurant The South Indian, som tidligere har ligget på Park Allé. Her er 90 procent af menukortet vegansk. Du kunne for eksempel prøve en såkaldt dosa, som er en pandekage med fyld, hvor pandekagen er lavet af linsemel og rismel. Priserne befinder sig på et spektrum mellem 40 kroner for forretter og til 200 kroner for sammensatte menuer.

Generelt er latinerkvarteret et rigtig hyggeligt kvarter at gå en aftentur i, og der er nok caféer og restauranter at vælge imellem, så man kunne jo også bare gå en tur og beslutte sig efterhånden.

 

Uden for den østjyske hovedstad

Nu kommer der noget, du nok ikke har prøvet før, eller tænkt på at gøre; tage toget til Silkeborg, og spise dér. Udover at kunne byde på flere gode caféer og restauranter, så kan Silkeborg også byde på en hyggelig stemning, hvor man er omringet af vand, næsten lige meget hvor man går hen. Et ekstra plus er, at tager du toget dertil, mens det er lyst uden for, kan du kigge på en rigtig flot natur undervejs. Området mellem Skanderborg og Silkeborg er nemlig enormt flot og byder på blandt andet store søer og Himmelbjerget.

St. Michaelsberg i Silkeborg er en charmerende, historisk restaurant og gastropub, som er opkaldt efter det gamle tyske bryggeri med samme navn. Et bryggeri der har 9 århundreder gamle øltraditioner. Stedet rummer en afslappet atmosfære og har flere fadølshaner, end du kan nå at smage på. Menukortet byder på både en god saftig burger og en traditionel wienerschnitzel – og en masse andet. Til en overskuelig pris. Du kunne for eksempel få dig en forret med varmrøget laks med asparges, hollandaise creme og brød til 80 kr. Som hovedret kunne du overveje ølben med coleslaw, pommes frites og bbq dip.

Vi håber vi har formået at inspirere dig til at prøve noget nyt. Nye madoplevelser er jo ikke det værste, man kan bruge sine penge på.