Ryd nu bare op!

01. mar 2017

Har du også fået at vide tusind gange ”ryd nu bare op!” eller er det måske dig, der har råbt det i endnu et skænderi om oprydning? Oprydning og rengøring er nok de to ting, som giver de fleste skænderier, når man bor sammen. Uanset om du bor i et kollektiv, sammen med nogle venner eller med en kæreste, så skal I have afklaret, hvad jeres forventninger er til, hvor rent og opryddet der skal være.

For der er ikke noget værre end hele tiden at få at vide, at man roder eller hele tiden sige det til andre. Du kan også nemt miste ting i andres rod. Er du selv et rodehoved, så sørg i det mindste for, at fællesområderne er fri for dit rod, og så kan du rode alt det, du vil på dit værelse. Men let’s face it – det giver bare ro, at der er ryddet op, så her får du 3 tips til at blive bedre til at rydde op. Til glæde for dig selv og dine samboer.

 

3 tips til nem oprydning

Oprydning handler i høj grad om vaner. Nogen er gode til at stille tingene på plads, når de har brugt dem, mens andre ikke tager det så nøje, at tingene bliver stående fremme. Det kan jo være, at man skal bruge dem i morgen. Det kræver altså lidt indsats at få skabt gode vaner med oprydning, og her får du 3 tips til at komme i gang.

 

  1. Gør tingene færdigt og læg på plads

Når du tager en ting fra skuffen eller fra en hylde, så sørg for, at den ender der igen, når du er færdig. Det betyder, at når du skræller kartofler, så læg kartoflerne i gryden og smid skrællerne i skraldespanden og læg skrælleren til opvask. Når I har spist, så tag ud af bordet, vask op og sørg for at få tingene på plads bagefter.

 

  1. Alt skal have sin egen plads

Hvis alt har en plads, så kan alt også lægges på plads. Sørg for, at alt i hjemmet har en plads og smid eventuelt andet ud for at gøre plads til nye ting. Har du nogle ting, som ikke har en plads, er det sikkert derfor, at de roder. For når alt har en plads, er det også nemmere at gøre tingene færdige og lægge det brugte tilbage.

 

  1. Smid ting ud

Gemmer du stadig på den gamle vinterjakke? Eller bukserne som er for slidte til at blive brugt? Smid det ud! Nu! Gamle ting, som ikke længere bliver brugt, er med til at skabe rod og kaos ikke blot i tøjskabe, men i skabe, på hylder og i depotrummet. Brug en weekend på at skille dig af med tingene, som du ikke længere bruger. Også selvom de er fyldt med nostalgi og gode minder.

 

Hvad holder dig tilbage?

Det er altså ikke sværere at blive bedre til at holde orden, men hvis det er svært for dig, så overvej, hvad der holder dig tilbage? Er det, fordi de andre ikke hjælper til? Eller er det dovenskab? Hvis du ved, hvorfor du ikke får ryddet op, er det meget nemmere at gøre noget ved det. Du kan også prøve at give det en uge eller måned, hvor du sørger for hver dag at være opmærksom på at holde orden. Måske vil du opdage, at det er meget nemmere og mindre besværligt at lægge tingene på plads og rydde op end hele tiden at skulle lede efter noget i rodet.