Studietid er festtid

10. maj 2017

Studietiden er lig med masser af fester og byture, men det københavnske natteliv kan være lidt af en jungle at finde rundt i, og en bar, der er hip den ene dag, kan være helt yt den næste. Gothersgade og Vestergade lokker med mange gode bartilbud, men de er gode at undgå, hvis du ikke er så meget til turister og lommetyve. Men frygt ej, for her på Bedrestudieliv.dk har vi samlet et overblik over de bedste steder at feste i København.

 

  1. Unifester på KU

De forskellige fakulteter holder ofte sjove og store fester, som er åbne for alle. Du skal bare kende en, der går på det pågældende fakultet, som kan skaffe dig en billet. Baren er ofte virkelig billig, der bliver lagt op til dans, og så er det en god måde at møde andre studerende på, som ikke lige går på dit fakultet.

 

  1. Billig bajer på bodega

København bugner af bodeager og brune værtshuse, men de er heldigvis ikke forbeholdt arbejdere og alkoholikere. De er der ganske vist også, men du finder lige så mange studerende, som bruger bodegaerne til at få sig en billig øl og et slag meyer. På Nørrebro er de foretrukne Det Rene Glas og Karrusellen, mens de på Vesterbro hedder Sommersted og McKluuds. I Indre By er vores favoritter Bo-Bi Bar, Borgerkroen og Eiffel Bar på Christianshavn.

 

  1. Det uundgåelige Kødbyen

Kødbyen er en klassisk valg, når dig og vennerne skal i byen. Kødbyen har i snart ti år fungeret som Københavns svar på New Yorks meat packing district, og her bugner stadig af smarte madsteder og natklubber. Jolene og Bakken er gode steder med forholdsvis billige øl, mens KB3 og KB18 mere er deciderede natklubber. Stederne har dog grundet et par uheldige episoder fået et ry de seneste år for at tiltrække lidt dårligt selskab. Så sørg for at holde øje med dine ting og din drink, når du fester.

 

  1. Sommer i København

Der er nærmest intet, der slår sommer i København – og de tre måneder om året bugner byen af masser af tilbud. Luft sommerkjolen og de nye sneakers til Distortion, der finder sted først i juni, eller smut forbi Pumpehusets Byhave, der med deres lanterner udgør byens hyggeligste grønne oase til de lyse, glade sommeraftner. I juli er der Bas Under Buen, og i august løber Strøm Festival af stablen.

 

  1. Fest på Nørrebro

Orker du ikke Indre Bys turister eller Kødbyen, så er du altid garanteret en sjov bytur på Nørrebro. Slå et smut forbi Kassen, der er en cocktailbar, hvor du indtil klokken 22 på fredage kan få to drinks for en drinks pris. Nyd dem uden for på Nørrebrogades fortov, hvor festen summer hele aftenen. Du kan også kigge forbi natklubben Sigurdsgade, der ligger på, ja – Sigurdsgade. Her er du garanteret dansevenlig musik og smarte mennesker. På Sankt Hans Torv ligger Caféen Funke, der rykker bordene til siden og stiller en DJ-pult op fredag og lørdag, og så er der selvfølgelig det kæmpe spillested Rust, som nogle gange er lidt gymnasieagtig, men hvor man dog altid kan få det sjovt, hvis man er der med de rigtige mennesker.