Husk at passe på din krop

20. okt 2021

Pas godt på din krop

Er du studerende, sidder du garanteret meget ned hver dag. At du befinder dig i en stillesiddende position mange timer om dagen, kan påvirke din krops mobilitet, hvilket kan føre til spændinger i skuldre, nakke, ryg og lænd. Derudover kan det også påvirke din krops generelle holdning og medvirke til en række andre smerter. Derfor er der altså god grund til at undgå kontorkroppen og få bevæget dig mere i løbet af dagen. Men det kan umiddelbart være svært at inkorporere bevægelse i en allerede travlt hverdag. Læs med i dette blogindlæg og bliv klogere på, hvordan du blandt andet kan passe på din krop ved hjælp af fysioterapi, når du er studerende.

 

Sådan skaber du mere bevægelse

Når det kommer til at skabe mere bevægelse i din hverdag, skal du huske på, at selv de små ting har betydning. Gå en tur, når du har mulighed for det. Det behøver ikke være en lang tur, da en kort tur er langt bedre end ingenting. Derudover kan du gøre det til en vante at udnytte de små tidslommer, som du sikkert oplever i løbet af dagen. Få rejst dig op og bevæg arme, ben og skuldre.

 

Derudover kan du begynde at blive opmærksom på de dårlige vaner, du har i din hverdag. Måske tager du bussen i stedet for at gå eller cykle, eller måske vælger du altid elevatoren. Få lavet denne vane om og brug i stedet alle de små muligheder til at få en lille smule motion.

 

Tilskudsmuligheder til fysioterapi

Fysioterapi er utrolig sundt for kroppen, og hvis du er studerende, er fysioterapi en god mulighed for at holde din krop sund og rask.

 

Det kan dog være stramt med budgettet som studerende, men det er vigtigt at prioritere, hvis du har behov for det. Derudover er der forskellige muligheder for at få tilskud til fysioterapi. Du kan blandt andet få tilskud, hvis:

  • Du får henvisning via egen læse
  • Dit arbejde har en sundhedsordning
  • Du er medlem af Sygesikring Danmark
  • Du har en forsikring, som giver tilskud eller dækker fysioterapi