Tjekliste møbler og tilbehør

04. aug 2018

Hvad er en nødvendighed, og hvad er ’bare’ ekstra?

Det kan være svært at have overblik over alt det, som skal købes, når man skal flytte hjemmefra. Det meste tilbehør er ikke en nødvendighed, men giver blot boligen charme og bedre udseende, men der er enkelte møbler, som du ikke kan leve uden – og dem har vi lavet en liste over her! Der er skåret helt ind til benet, og kun de yderst nødvendige møbler er nævnt – hvad du ønsker at tilføje lejligheden udover, er op til dig.

 

  • En seng

Når du flytter hjemmefra, er det en nødvendighed at have en seng. Senge findes i mange former og farver, og det er ikke nødvendigvis en boksmadras, som du har plads til eller brug for. En seng er en nødvendighed for, at du kan være udhvilet, og dermed for at dit helbred og din sundhed er optimal.

 

  • Et opbevaringsmøbel

Det er helt naturligt, at man medbringer både tøj, personlige ejendele og dekoration, når man flytter hjemmefra, og det er derfor nødvendigt med et opbevaringsmøbel, hvori tingene kan opbevares. Det kan være alt fra en reol til en kommode eller et skab, men det er om ikke andet uundgåeligt, at der vil opstå tidspunkter, hvor man får brug for et sådant møbel.

 

  • Hårde hvidevarer

Hårde hvidevarer er ikke altid en nødvendighed, men det kan dog være nødvendigt at have f.eks. et køleskab, hvis du vil kunne opbevare mad, og du har plads til det hos dig selv. Hvis du f.eks. bor på kollegieværelse med fælleskøkken, vil der naturligt være et køleskab her, men bor du i din egen lejlighed, kan du ikke undgå at skulle opbevare din mad.

 

  • Et tørrestativ

Det er nødvendigt at vaske sit tøj – hvad enten man bruger maskine eller hænder – og for at det kan tørre, er det nødvendigt med et tørrestativ, som kan hjælpe med både opbevaring af det våde tøj og hurtigere tørring, hvis ikke du har en tørretumbler tilgængelig.

 

  • Stol og bord

Om du skal spise, lave lektier eller blot har brug for at hvile dine ben, er det vigtigt, at have minimum én stol og et bord. Stol og bord er en nødvendighed i alle lejligheder, da det f.eks. er ekstremt usundt at bruge sin seng som siddested, og det samtidig er svært at skulle skrive på computer eller papir uden et bord at sidde ved.

 

Lav en huskeliste til dig selv

Er du typen, som glemmer de mindste ting, eller har du blot brug for at skabe et bedre overblik over, hvad du har og ikke har, kan det være en god idé at lave en huskeliste over de møbler, som du selv mener, du har brug for i din lejlighed. Nogle møbler er en nødvendighed,  andre er almindelige  og nogle helt tredje er sjældne i unges boliger, men er alligevel vigtige for nogle. Det er op til dig at vurdere, hvad du mener, du har mest brug for. Held og lykke!