Mad til studentergilde

23. sep 2022

Sådan skaber du det perfekte gilde

 

Studentertiden er kulminationen på tre års hårdt arbejde, og det skal fejres med manér! Ofte bliver der holdt et studentergilde, hvor venner og familie samles for at hylde den unge student. Det kan dog være svært at navigere rundt i, hvad det vil sige at holde en god fest. Tag derfor en snak med din teenager om, hvad de har af ønsker til mad og drikke. På den måde er I sikre på at få en succesfuld, farverig og sjov fest, som studenten sent vil glemme.  

 

Lækre retter til festen

 

Det kan være svært at beslutte, hvad man skal servere til et studentergilde. Da det ofte er varmt, kan det dog være en god idé med lette retter. Hvis I er mange, er det oplagt at lave en buffet med forskellige salater, kød og tilbehør. Folk kan således vælge, hvad de kan lide uden vanskeligheder. Herudover kræver en buffet ikke særlig meget forarbejde. Det meste skal varmes kort inden servering eller er klar på forhånd - så kan I bruge dagen på dét, der betyder noget. Når det gælder drikkevarer, er det typisk, at der skal meget alkohol på bordet. Sørg dog også for sodavand og vand, så ingen bliver dårligere i sommerheden.

 

Søg råd hos din lokale vinforhandler

Drikkevarer findes i mange størrelser og versioner, og det kan være vanskeligt at beslutte, hvad man skal vælge ud i supermarkedet. Her er du desuden ikke sikker på, at den pågældende vin overhovedet passer til maden, som bliver serveret til studentergildet. Af den grund bør du søge råd hos den lokale vinforhandler. Ofte vil du kunne tage din menu med til en vinforhandler, som kan sammensætte vinmenuen. På den måde er du sikker på at få kvalitetsvin, som bidrager til madens smag.