Udstyret til dit køkken

01. mar 2017

Når man flytter hjemmefra, skal man til at tænke på viskestykker, gryder og kartoffelskrællere. Det kan hurtigt blive uoverskueligt, men der er hjælp at hente! Du er nemlig slet ikke den første, så her er en guide, der hjælper dig med at holde tungen lige i munden, når det kommer til at få udstyret køkkenet.

 

Her er en række gode råd:

  • Lav en liste over de ting, som du IKKE har brug for i dit køkken
  • Husk, tag underholdningen med i køkkenet
  • Lav en liste over de ting, som du har helt specifikke krav til

 

Lav en liste over de ting, som du IKKE har brug for i dit køkken

Nogle gange er det nemmest at gå bagvendt til værks. Gå en tur i IKEAs ’køkken-tilbehørs-afdeling’ og noter, hvad du ikke har brug for. På den måde undgår du at blive revet med og føle, du har brug for hele butikken. Stil dig selv spørgsmålet, hvor mange gange du vil bruge servietholderen? Eller om du har brug for bordskånere i 10 størrelser, når du bare laver mad til dig selv? Så kommer du ikke hjem med ting, som du hverken har brug for eller plads til.

 

Husk, tag underholdningen med i køkkenet

Du skal huske at skabe et rum, hvor du har lyst til at bruge mange timer. Sørg for at udstyre dit køkken med underholdende elementer – det kan være store kogebøger på hylderne, fjernsyn på væggen eller en højttaler i vindueskarmen.

 

Lav en liste over de ting, som du har helt specifikke krav til

Det er især en god idé, hvis du følger det første råd. Har du helt specifikke krav til termokandens kvalitet, stegepandens levetid eller køleskabsmagneternes design er det ofte smart at købe dem først. Efterfølgende kan de jo ryge på listen over de ting som du ikke (længere) har brug for.

 

Der er altid en ting mere

Køkkenet er det rum i lejligheden, hvor indretning i den grad møder funktionalitet. Det kan være en større opgave at udstyre dit køkken, og du vil sikkert med tiden opleve, at du har brug for flere ting eller måske skal smide noget ud. For der er altid en ny ting, man kan bruge. Derfor kan det være en god ide at skifte listen med ting, du ikke har brug for ud, med en liste over ting du godt kan bruge – men husk nu, at der skal være plads til det. Til gengæld skriver ønskesedlen til jul og fødselsdage næsten sig selv. God indretnings-fornøjelse – og nyd dit køkken!