Spar penge ved at lease bilen

12. nov 2020

Når du som studerende, skal bruge tid på transport, kan det godt føles ineffektivt nogle gange, idet der tilnærmelsesvist altid er nogle lektier, der skal klares. For at mindske transporttiden så meget som muligt, om end du nu går, cykler eller benytter dig af offentlig transport, kan det være en glimrende mulighed at anskaffe dig en bil. Hvis dette er relevant for dig, er der flere måder, hvorpå den kan finansieres. Først og fremmest er der mulighed for at købe en bil, men hvis dette virker som et dyrt alternativ, har du mulighed for at lease en bil.  

 

Fordele ved leasing af bil

Hvis du vælger at lease en bil, vil du opnå en række fordele:

  • Ingen uforudsete udgifter: Ved billeasing skal du ikke bekymrer dig om uforudsete udgifter, eftersom du med i kontrakten får en serviceaftale, der sikrer, at de uforudsete udgifter, der nu måtte være, vil blive betalt uden ekstraomkostninger for dig.
  • Billigere løsning, hvis dit kørselsbehov ikke er stort: Hvis du regner med at skulle køre under 15.000 km om året, kan du spare penge på leasing alt efter den bil, du vælger. Hvis du dog får brug for at køre flere km, kan du også ændre din aftale, men dette koster ekstra.
  • Du kender omkostningerne i leasingperioden: Hvis hører blandt dem, der godt kan lide at have et godt overblik over alle dine udgifter, kan leasing meget vel være noget for dig, da du præcis ved, hvor meget det kommer til at koste gennem hele perioden.
  • Udskift bilen oftere: En leasingkontrakt løber typisk over 24 eller 36 måneder, hvorefter du skal have skrevet en ny kontrakt. Det er derved muligt at skifte bil, hvis du ønsker det.

 

Hvad skal du være opmærksom på ved leasing

Der er flere faktorer, du skal være opmærksom på ved leasing af bil såsom at vedligeholde bilen, hvilket alternativt kan komme til at koste dig penge ved aflevering af bilen ved kontraktens udløb. Derudover skal du også huske at holde øje med kilometertælleren, da ekstrakilometer er dyrere, end køb af kilometer ved kontraktens indgåelse.