Få et godt naboskab

15. dec 2016

Du er lige flyttet ind i opgangen og vil gerne have, at dine naboer kan lide dig. Du ved, der venter fester i din lejlighed og sene aftentimer, hvor du kommer fuld (og larmende) hjem, så kan det blive en stor opgave at gøre dine naboer glade. Anspændt stemning mellem naboer er i hvert fald ikke rart!

Derfor får du her 5 tips til, hvordan du kan vedligeholde det gode naboskab.

 

  • Overhold husreglerne

Et godt sted at starte er at overholde alle husregler. Så kan dine naboer i hvert fald ikke hidse sig op over det. Skal I gøre trappen ren eller gården, så deltag og lad være med at brokke dig over det. Skab en god stemning, når du er med, og dine naboer vil slet ikke kunne undvære dig.

 

  • Bag en kage

Kage kan virkelig hjælpe med at neddrosle konflikter, især hvis det er en god kage. Pluk nogle æbler og lav en æblekage til dine naboer og inviter dem indenfor. Det er en god undskyldning for at snakke sammen og lære hinanden bedre at kende, ligesom de også kan blive klogere på dig. Skal I have en gårddag med oprydning og rengøring, så foreslå, at du tager noget med til hyggen om eftermiddagen. Udviser du lyst til at være sammen med de andre naboer, bliver de helt sikkert også mere glade for dig.

 

  • Hils på dine naboer

Sig hej, når I mødes eller stop op og smalltalk med dine naboer, hvis det ser ud til, at de har tid. Det er hyggeligt lige at snakke med naboerne og vide lidt mere om dem. Så kan du også bedre opsøge dem, hvis du har brug for hjælp.

 

  • Ryd op efter dig selv

Har I fællesområder? Eller en svalegang, hvor naboerne passerer? Så sørg for, at du ikke roder – og tilbyd din nabo hjælp med at rydde op, hvis han eller hun gør. Ser der pænt og rent ud, er du med til at skabe en god stemning, og det er god stil lige at give en hånd med hos naboen, hvis der trænger. Men spørg på en pæn måde, så han eller hun ikke føler, du siger, at der roder helt vildt.

 

  • Fortæl dem hvis du larmer

Skal du have renoveret lejligheden? Holder du fest? Så orienter dine naboer, så de ved, hvornår og hvorfor du larmer. Inddrager du dem i dine planer, føler de sig hørt, og samtidig tager du hensyn til dem. Hæng en seddel i opgangen eller sig det til naboerne, når du møder dem i opgangen.

 

Spørg dine naboer om hjælp

Med disse fire råd i baghovedet kan du undgå de fleste konflikter og samtidig bygge et godt forhold til dine naboer. Skal du have hjælp til noget, så spørg gerne naboerne, hvis du tror, de kan og vil hjælpe. Det er sådan noget småopgaver og tid sammen, der gør, at alle føler sig mere velkomne og værdsatte i opgangen. Det er med til at skabe et godt naboskab.