13. jul 2018
Sikr din lejlighed nemt og billigt
Som studerende med en indkomst, der består af SU og eventuelt studiejob, er der ikke meget luft i budgettet til dyre sikkerhedsløsninger. Læs med her og få 4 gode råd til, hvordan du nemt og sikkert sikrer din lejlighed som studerende.
Indbrud rammer alle former for boliger
Danmark er et af de lande i Europa med den højeste indbrudsrate pr. indbygger, og det er altså ikke fordi, at vi i Danmark har flere indbrudstyve og kriminelle end i andre lande.
”En af de største årsager til indbrudstyvenes høje aktivitet skyldes, at danskerne er for dårlige til at sikre deres bolig. Indbrudstyvene har mange udspekulerede metoder og kan f.eks. finde på at holde øje med din bolig i flere dage for at finde ud af, hvornår de bedst slår til”, fortæller Thomas Bagger fra et af Danmarks største låsesmedsvirksomheder Bagger Låse & Alarm A/S.
Bor du i en lille lejlighed eller i en studiebolig, betyder det ikke, at du er i helle for indbrudstyvene. Selvom du måske ikke selv synes, at du har meget af høj værdi, som kan tilfredsstille tyvenes sult, bryder tyvene ind i alle typer boliger. Nedenfor har vi samlet 4 gode råd til, hvordan du som studerende sikrer din bolig bedst muligt.
-
Lad tyven tro, at du altid er hjemme
Man ved af erfaring og statistikker, at rigtig mange indbrud sker i sommerperioden, når danskerne søger syd på for at suge sydens sol og varme til sig. Tyvene er gode til at spotte, når en bolig er efterladt i en periode. De holder øje med om der konstant er slukket lys i lejligheden, om postkassen er fyldt og om skraldespanden står tom.
Hvis du skal hjem til familien i en weekend, så lad en lille lampe være tændt, og skal du på ferie i en længere periode, kan du med fordel bede overboen hente din post (eller bede Post Danmark opbevare det), slukke og tænde lys i lejligheden og bruge din skraldespand, hvis I ikke bruger den samme i forvejen.
-
Skræm tyven væk
I tyvens forarbejde kigger de også efter faresignaler. Store villaer med omfattende alarmsystemer og hunde, skildrer ofte med det for at skæmme tyven væk. Men hvem siger, at man rent faktisk behøver omfattende alarmsystemer og vagthunde?
I sikringscentre og utallige steder på internettet kan du finde klistermærker med alarmskiltning og i langt de fleste tilfælde, vil de få tyven til at flygte med halen mellem benene. Måske virker klistermærkerne ikke så pålidelige i et lejlighedskompleks, men bor du i et bofællesskab i en villa eller i et rækkehus, er det en god og billig metode til boligsikring.
-
En god lås og nøgler er et must
Hvis man vil sikre sin bolig godt, kommer man ikke uden om at skulle have fat i en god lås og nøgler, der ikke bare nemt kan kopieres. I mange tilfælde sidder der gode låse med dertilhørende gode nøgler i din dør, men sikre dig alligevel at låsen ikke er alt for slidt, og ideelt set at den er boresikret.
Har dine nøgler mange år på bagen, bør du desuden overveje at udskifte dem med sikkerhedsnøgler, og her deler de fleste fagmænd, gerne ud af deres viden og erfaring.
-
Lad tyven kigge ind gennem dine vinduer
Mange danskere er bange for indbrud, når de tager væk, og ruller derfor samtlige gardiner ned for at skjule værdigenstande. Dog virker denne metode ofte modsat, da nedrullede gardiner, der ikke bliver rullet op i løbet af dagen, er en tydelig indikation på, at ingen er hjemme. Lad derimod tyven kigge ind gennem vinduerne, men skjul dine værdigenstande og gerne i usædvanlige steder som vasketøjskurven, rengøringsskabet og lignende.
Ønsker du flere gode råd mod indbrud, kører Bagger Låse & Alarm A/S landsdækkende kampagne for at få danskerne til at indbrudssikre deres boliger endnu bedre. Du kan finde 17 gode råd mod indbrud her.
Relaterede søgeord
Andre indlæg i samme kategori
16. jan 2024
Plaget af hovedpine i hverdagen?
01. nov 2023
5 tips til at personliggøre din...
16. aug 2023
Få dine studenterminder på julet...
08. jun 2023