Sådan rejser du på et SU-budget

20. okt 2017

Vil du gerne på ferie, men har du knap råd til at få pengene til at række til en hel måned? Her får du vores bedste tips til at rejse på budget. Selvom du er under uddannelse, kan du sagtens tage på ferie. Måske er det netop især under studiet, at man har brug for en pause og se og opleve noget andet. Men det kan være ret svært at overskue, hvordan man nogensinde skal få råd til at tage på ferie, når man lever af pasta med ketchup og knap har råd til at have penge nok til hele måneden. Der er heldigvis flere tiltag, man kan gøre sig, hvis man drømmer ud at tage ud og rejse med en ven eller en kæreste. Vi giver dig her de bedste råd til, hvordan man får råd til at rejse på budget:

 • Læg et budget

  Det handler om at være ude i god tid, hvis du gerne vil spare sammen til en ferie. Begynd med det samme at lægge penge til side, så du har lidt på lommen, til når I tager afsted. Men hvordan lægger man penge til side, når man ikke har nogen? Lav et budget, hvor du prioriterer benhårdt. Det kan eventuelt være en god idé at sætte et loft for, hvor meget du må bruge om ugen. Sig nej tak til at spise ude, gå i biografen og i byen. Det lyder kedeligt, men det betaler sig, når du endelig er på ferien og kan skeje lidt ekstra ud. 

 

 • Bestil fly i god tid

  Hvordan flyselskabernes algoritmer helt præcist virker, er vi mange, der godt kunne tænke os at finde ud af. Det kan være lidt af et puslespil at finde ud af, hvornår flybilletterne er billigst. Men generelt virker det til, at i jo bedre tid, du bestiller dem i, desto billigere er det. Derfor gælder det om at være hurtigt ude, lige så snart I har besluttet jer for, hvor I skal hen. Tjek lavprisselskaber som for eksempel Ryanair. Du kan ikke forvente noget som helst luksus, men til gengæld er priserne i bund.

 

 • Tag på staycation

  Hvis det simpelthen virker helt uoverskueligt at få råd til at rejse, så tag på ferie i Danmark. Hvis du bor i Aarhus eller Odense, kan du tage på ferie i København. Book jer ind på et vandrehjem som for eksempel copenhagenhostel.dk, hvor I kan finde billig overnatning. Leg turister og tag på kanalrundfart, kig på kirker og brug de penge, I sparede på flybilletten, ved at tage ud og spise lækkert i stedet.

 

 • Brug dit netværk

  Hvis du har venner i udlandet, er det en god idé at kontakte dem, hvis du besøger deres land. De kan give tips til de gode, lokale steder, der ikke er lige så dyre som turistfælderne – og måske vil de endda låne deres sofa ud, og så er du sikret en gratis overnatning. Hvis du ikke kender nogen i det land, du rejser til, så tjek Airbnb.dk eller Couchsurfing.dk. Det er en god måde at møde lokale på, og så sover du meget billigere end ved at købe hotelovernatninger.