SU-venlig brunch i Aarhus

09. jul 2019

Skrevet af Camilla Struck

Et morgenbord med lune blødkogte æg, frisk juice, nybagt morgenbrød og en friskbrygget kop kaffe – ja, brunch kan man aldrig gå helt galt i byen med. Det er en perfekt måde at skyde sin weekend i gang på og også helt perfekt inden en sen forelæsning på en hverdag. Morgenmad er trods alt dagens vigtigste måltid – så hvorfor ikke gøre det hyggeligt og tage i byen for brunch? De fleste svarer, at det ofte kan være en dyr fornøjelse at spise brunch ude. Men det behøver det faktisk slet ikke at være! Læs med her, hvis du vil have mine tips til, hvor du kan få lækker brunch til en spiselig pris.

 

  • Lækker, billig morgenmad på en hverdag

Hos Globen Flakket ved åen kan du få en dejlig morgenmadsbuffet til sølle 42 kr. på hverdage. Faktisk er der mange af restauranterne langs åen, som har billige morgenmadstilbud. Udover smagfuld juice og lækkert bageri serverer Globen Flakket blandt andet deres økologiske morgengrød med chiafrø og gojibær – hvilket især er en af mine favoritter, fordi den også mætter rigtig godt. Kig forbi Åboulevarden 18, hvis du vil have en billig morgenmad.

 

  • Sammensæt din brunch selv

Hos Café Frida på Mejlgade 14 kan du selv sammensætte din brunch! For 120 kr. kan du vælge 6 retter, hvor du f.eks. kan få skønne pandekager, srambled eggs med bacon, grød og meget mere. Her får du i høj grad fairtrade og økologiske retter for dine penge, hvilket er et af caféens kendetegn. Café Frida er også et sted, du skal besøge i hverdagene, fordi de har lukket i weekenden.

 

  • En luksuriøs morgenmad til billige penge

Hvis du vil spice morgenmaden lidt op og ønsker lidt mere luksuriøs morgenmad uden at betale dyre domme for maden – så er The Lazy Wombat med garanti det, du søger. The Lazy Wombat er beliggende i Ceresbyen og er en australsk café. Besøger du caféen i weekenden, serverer de eksempelvis ’Smached Avo’, som er den lækreste avokadomad: et lækkert stykke friskbagt brød med modne avokadoer, pocherede æg med creme fraiche og citron på toppen. Denne herlighed koster 75 kr., hvilket selvfølgelig er lidt i den dyre ende. Men sådan en overdådig avokadomad er virkelig det hele værd. Prøv også deres ’Ricotta Pandekager’, som er fyldige pandekager med frisk frugt, ricottaost og lemon curd. I en hyggelig atmosfære kan du her nyde en luksuriøs morgenmad til en god pris.

 

Et godt tip fra en fattig studerende, der elsker brunch

Åen i Aarhus er et meget besøgt sted, hvilket betyder stor konkurrence og ofte mange besøgende. Et godt tip er at undersøge hjemmefra, hvilke tilbud de forskellige steder fører. Der er flere gange, jeg har oplevet morgenmadsbuffeter til bare 20 kr. Her skal man dog være strategisk. Kom i god tid for at sikre dig et bord – og nyd ellers godt af billig brunch, som er SU-venlig.